Turnering   Log ind

Nyheder:

Skakopvisning!
Af Bjarne Jensen21. september 2017

Måske har du allerede set det på vibyugen.dk - der er skakopvisning i Viby Centret på lørdag d. 23 september kl. 10 - 13. Med opvisning mener man nok skak med store brikker?!
Vi håber at mange medlemmer kigger forbi på et tidspunkt og evt. får sig et parti skak eller to!

Opsamling
Af Benno Markussen19. september 2017

Opsamling, som skrevet i forbindelse med 2. runde.
Vagn - Mads spilles senere.
For interesserede er der teori og almindelig træning.

Teori, undervisning tirsdag d. 19 september
Af Bjarne Jensen13. september 2017

Jesper Nielsen og jeg har snakket om, at vi gerne vil stå for noget teori og undervisning, men vi ved ikke om der er interesse for det... og hvad det i givet fald skulle handle om... Det kunne være noget åbningsteori, slutspil, opgaver eller andet interessant.
Er du interesseret holder vi et lille møde i klubben tirsdag d. 19 september kl. 19.30 så vi kan høre om der er basis for ideen.
Med venlig hilsen Bjarne Jensen

Vi vil gerne være kendte!
Af Bjarne Jensen13. september 2017

Det er naturligvis vigtigt at folk i Viby og omegn ved, at der faktisk er en meget hyggelig skakklub i lokalområdet! Derfor deltager Viby Skakklub i et arrangement lørdag d. 23 september kl. 10 - 13 i Viby Centret, hvor vi vil spille lidt skak med både små og store brikker.
Alle medlemmer er meget velkommen til at kigge forbi og spille lidt skak og fortælle interesserede om klubben. På forhånd tak!

Lidt partier fra 2. runde i klubturneringen
Af Martin Frøkjær-Jensen13. september 2017

Fra Mesterklassen:

Benno holder stand længe mod det nærmeste vi kommer en stormester i vores klub..., men han bliver efterhånden lidt trængt på sin egen baglinje…. Og da først g-linjen åbnes går det galt mod Jakob Kjær:

Benno Markussen – Jakob Kjær

Et spændende kampparti der bølger frem og tilbage. Jeg ofrer en bonde for en del spil…måske lidt vel friskt.... vi overser begge en afgørende taktisk mulighed i et heltræk, inden jeg så i 2. forsøg opdager det og laver en såkaldt ”familieskak” med springeren:

Martin Frøkjær-Jensen – Jesper Nielsen

Og et par partier fra 1. klasse:

Aggressivt spil af Torben Fogh med sort - tvinger Steen til den lange rokade. Afgørelsen falder på, at Torben slår Dronningen med skak, hvorved Steen ikke kan nå at slå dronningen tilbage…

Steen Simonsen – Torben Fogh

Endnu et aggressivt parti med sorte brikker, denne gang ført af Viggo Andersen…. Mogens Karup oplever sit tårn få mere og mere vanskeligt ved at passe på sin springerkollega…. Og da dette må opgives er der ikke mere at spille for.

Mogens Engsig Karup – Viggo Andersen

En spændende aften i klubben!

2. runde
Af Benno Markussen11. september 2017

11. sep. 2017
Til i morgen er der afbud fra Brian. Han er stadig syg.

Opsamling den 19.9 bliver som følger:
Jens Fogh -Søren G. Christensen
Jakob Kjær- Martin Frøkjær-Jensen
Jens Jørgensen-Brian Kristensen
Vagn Jensen- Mads Jønsson.

Start Efterårsturnering 2017
Af Benno Markussen6. september 2017

Så kom turneringen i gang.
Med 29 tilmeldte tegner det godt.
Der var et par sygemeldinger. Herfra ønskes god bedring.
Claus og Sebastian er nye medlemmer og jeg håber, at de falder godt til.
Der var en boggave til Børge i anledning af æresmedlem Børge har passeret 90 skarpe hjørner.
Jeg vil gerne takke Steen og Eskild for hjælpen med en god opstart af turneringen.

Grupperne til efterårsturneringen er klar
Af Steen Andersen3. september 2017

Så er grupperne under afsnittet klubturnering blevet opdateret. Vi får i efteråret 3 klasser med i alt 29 spillere.

1. runde spilles på tirsdag. Husk at evt. afbud skal meldes til turneringslederne senest mandag aften kl. 21.

Viby Skakklub i september
Af Bjarne Jensen30. august 2017

5. sept. Opstart Efterårsturneringen 2017, 1.runde
12. sept. 2. runde Efterårsturneringen
19. sept. Udsatte partier, evt. teori/undervisning
Lørdag d. 23. sept. Vi forsøger at hverve medlemmer, Viby Centret kl. 10 - 13
26. sept. 3. runde Efterårsturneringen

Bøger
Af Bjarne Jensen30. august 2017

Viby Skakklub er i besiddelse af en lang række gode skakbøger - se dem i bogskabet i lokalet med vores materialer.  Der er bøger på flere forskellige sprog, mange danske naturligvis, med meget forskellig indhold: åbningsbøger, turneringsbøger, slutspilsbøger mv.
Bøgerne kan lånes med hjem i en begrænset tidsperiode. Skriv en seddel med navn og dato, samt titlerne på de bøger du har lånt. Sedlen bedes afleveret til Bjarne Jensen.
Tirsdag d. 5 september og tirsdag d. 12 september vil der så i øvrigt være mulighed for helt gratis at få nogen numre af Skakbladet eller Tidsskrifter med hjem! Materialer som er blevet tilovers i forbindelse med oprydning og som vi ikke længere ønsker at opbevare. Kom og kig - og tag med hjem!