Turnering   Log ind
  

  Nyheder:


     
Aktiviteter 20.11.2017
Af Benno Markussen20. november 2017  

Der er holdkampe den 21.11, så der er chance for opsamling, hvis det er passer.
Der er i klubben opslag til den næste alternative. Hvis du ikke har skrevet dig på, kan du sende tilmelding til tl@vibyskak.dk

Aktivitetskalender 20.11.2017
Dato Begivenhed Sted Klasse Navne
21.11.17 Holdkampe Viby Viby 2 - Skanderborg 2
Viby Viby 3 - Skanderborg 4
Opsamling Kurt Videbæk - Lars Hougaard (7.R)
Opsamling M. Benny Lauridsen - Jakob Kjær(7.R.)
22.11.17 Opsamling M. Jens Fogh - Martin Frøkjær-Jensen(8.R.)
28.11.17 opsamling 2. Vagn Jensen-Mads Jønsson(1.R)
2. Roberto Gonzalez-Palle Blem(8R.)
M. Kurt Videbæk - Jesper Nielsen (9.R.)
M. Jakob Kjær - Søren G. Christensen(5.R)
M. Martin Frøkjær-Jensen - Benno Markussen(7.R)
3.12.17 2. div Stakladen Sk 1968 2
5.12.17 9. runde Alle Ingen afbud -sidste runde
12.12.17 Holdkampe Viby Viby 2- Åbyhøj 2
17.12.17 2. div Vejle Evans 2
19.12.17  Julefrokost Alle
Viby 1 – Skolerne 2: 3½-4½
Af Martin Frøkjær-Jensen19. november 2017  

Så er divisionsturneringen i gang!

Med sort vælger Bjarne at tilbyde en trækgentagelse og remis efter et meget lige parti, men han kunne måske i stedet have spillet på en mulig fordel, men en remis i hånden er har nok føltes bedre end en lang vej hjem til en måske-gevinst…

Jakob Kjær havde sort i et ”moderigtigt parti”, der aldrig kom ud over remiskanten, og ligesom Bjarnes parti blev det en relativt kort remis….

Remiser var der også til Henning Matzen og Lars Hougaard mod modstandere af samme kaliber som dem selv.

Også Jesper Nielsen fik en remis ud af anstrengelserne. Efter temmelig utraditionelt åbningsspil tilbød hans modstander efter 13 træk en fredspibe…. Men Jesper kæmpede dog videre i 40 træk mere inden de med 4 bønder overfor hinanden som låste hinanden fast, måtte erkende, at der da bestemt heller ikke var udsigt til mere end en pointdeling.

Resten af dagens partier fandt en vinder….

Benny måtte desværre ned mod sin modstander.

Jeg selv fik som eneste mand gevinst på 8. bræt mod min modstander, der dog også som den eneste var klart lavere ratet….men partiet skal jo stadig spilles, og et ret taktisk spansk parti, hvor der bliver givet og taget, ofret på begge sider af brættet, og smidt fordele væk i flæng ender jeg dog med at have fat i den lange ende og vinder til sidst. På utallige opfordringer bringer jeg her partiet (som enhver computer ville grine af hvis den da ellers havde følelser):

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzAvi08fm1Tmy508S_vT11tA

Jens Fogh kæmpede som sidste mand til sidste blodsdråbe. Stillingen var 3½-3½ og Jens pressede med en springer og konge og bonde på for at komme til forvandlingsfeltet… i mellemtiden gik modstanderen på bonderov med sit tårn…..og derefter gav han kvaliteten tilbage, og kunne så beklagelivis set med vibyøjne skaffe sig en udækkelig fjern fribonde, som afgjorde partiet.


Det samlede resultat på 3½-4½ kan nok ikke kaldes prangende, men dog heller ikke på nogen måde katastrofalt. Vi er i gang og er dog kommet på pointtavlen uden alf for mange ridser i lakken!

 

 

Klub og holdturneringer
Af Bjarne Jensen13. november 2017  

Tirsdag d. 14 spilles 8. runde - se Bennos aktivitetsoversigt herunder!

På søndag kl. 12 spiller divisionsholdet første runde, ligesom der spilles en kamp mellem 1968´ 2. og 3 hold. Se tabel her tv under Divisionsturn.

Næste tirsdag kl. 19.00 er både 2. og 3. holdet i kamp mod Skanderborg - se tabeller her tv under Hovedkredsturn.  Der spilles også udsatte partier i klubturneringen! 

Mød frem i god tid og hjælp med opstilling af brikker, ure mv. På forhånd tak!

Spændingen stiger!
Af Bjarne Jensen11. november 2017  

Klubturneringen her i efteråret nærmer sig afslutningen og gældende for alle 3 klasser: intet er afgjort endnu! - selv om der kun mangler 2 runder, samt en række udsatte partier.
I 2. klasse er der mange med i kampen om oprykningen til 1. klasse: Henrik, Roberto, Claus, Mads og Hans er alle seriøse kandidater. Meget kan afgøres i de sidste runders indbyrdes kampe...
I 1. klasse har Børge lagt sig i spidsen og meget skal gå galt, hvis ikke billetten til Mesterklassen indløses. Kampen om andenpladsen er imidlertid slet ikke afgjort! Mogens og Torben er gode bud, men Steen og Eskild kan sagtens nå op. Udelukkes kan heller ikke Sebastian og Viggo. Også her er de indbyrdes opgør afgørende.
M-klassen er heller ikke afgjort endnu, men mon ikke gode bud på en vinder af turneringen er Jens, Jakob og Lars - med Benny i outsiderens rolle. Der er mange udsatte partier og de gør det ikke ligefrem nemmere at spå om udfaldet. Mon ikke der skal 7 - 7½ point for at nå førstepladsen? 
7. den 7.
Af Martin Frøkjær-Jensen7. november 2017  

Partiglimt fra 7 runde d. 7 nov


M:

Der var kvalitet i Bjarnes spil, for han kom foran med netop en sådan mod Jens.... men da en springer sidenhen kom på mellemhånd midt på brættet og stod til at måtte lade livet hentede Jens alligevel hele pointet.

Søren var udsat for en masse bindinger mod Jesper, og opgav, lige inden der faldt brænde ned!

1. kl:

Børge spiste nogen bønder mod Sebastian, som efter Børges mening alligevel havde spillet solidt.... Sebastian kæmpede bravt for sit modspil. Men en grim springergaffel på konge og tårn lukkede og slukkede dog til sidst hans chancer for redning.

Ove torturede Eskild længe meden ekstra løber + bonde....efter tvungen Dronningeafbytning sluttede det....

Torben hyggede sig også med en ekstra løber mod Mogens (og en bonde helt opppe på g7)....dette holdt Mogens heller ikke til i længden.

Se partiet her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzHd21XkhlSverT57jjTP0Tw


Jens førte godt nok med en kvalitet mod Viggo, men Viggos løberpar var stærke og han havde angreb! De endte dog med at dele pointet. Jens følte sig tilfreds, da han havde spottet en mat i tre i slutstillingen...

Steen mod Brian var ekstremt taktisk, og hele brættet stod i flammer.... Brian bukkede dog først under i situationen.

2. kl:

Henrik A mod Palle så meget fredsommeligt ud...de tog da også remis, hvormed Palle omsider kom på tavlen! (bedre sent end aldrig!).

Mads Jønsson havde lidt mere sikkerhed omkring sin konge end Hans Ewald....efterhånden blev rigtig mange brikker da også koncentreret omkring Hans Ewalds konge, og da Mads så laver en tårnbinding med løberen kaster Hans håndklædet.

Claus Jensen slog Vagn Jensen i et parti jeg simpelt hen ikke fik set noget af.

Udenfor turnering: Kurt (Videbæk) kom forbi, men måtte sande, at hans modstander havde meldt afbud. Så var det jo heldigt, at vi havde besøg af den lærerstuderende Mads som var frisk på et turneringsparti mod Kurt. Dette parti endte såmænd remis, så ingen tvivl om at Mads er en habil skakspiller, som Viby skakklub håber at kunne byde velkommen som medlem!

Vandt 128 point!
Af Bjarne Jensen3. november 2017  

Søren G. Christensen har ikke spillet op til sit bedste i den sidste tid, men det er måske slut nu. I den netop afsluttede turnering i Chesshouse scorede Søren 3½ a 5 - og med en forventet score på blot 1,8 blev det til ikke mindre end 128 ratingpoint, så han nu er oppe på 1631!Fornuftige klø til 2. holdet
Af Martin Frøkjær-Jensen31. oktober 2017  

Syddjurs 1 -Viby 2: 6½ - 1½ 

2. holdet fik mandag sin ilddåb i den for dem pænt udfordrende mesterrække!
Og ganske som ventet ventede der øretæver derude i det syddjusiske. 6½ - 1½ blev nederlagets kolde tal. Det kan jo ikke være anderledes når man som fx undertegnede ikke har ordentlig styr på, hvornår det er godt at levere begge sine tårne for modstanderens dronning eller hvornår det altså ikke er....
 Benno måtte også ned med nakken mod en væsentligt højere rastet. 
Et lyspunkt var dog Brian Kristensens remis - igen mod en klart højere ratet. Brian, der med hvid bestemt også gik forsigtigt til opgaven (1. Sf3-Sf6 2. d3 !?) skulle endda have kunnet komme ud med en bonde i overtal da remisen blev aftalt..

Søren Graugaards remistilbud faldt desværre ikke i god jord, og han tabte sidenhen. Det samme gjorde Sebastian Gråbæk selv om han kæmpede bravt med en lidt mere åben kongestilling...og det samme gjorde Mogens Karup, der vel nærmest blev "overfaldet" rent skakligt af sin modstander, der nærmest kastede alle sine brikker op i hovedet på Mogens, der desværre aldrig fik udnyttet den pivåbne centraliserede kongestilling, som hans modstander til gengæld påtog sig...

Dagens mand i Syddjursk skysovs blev Eskild Ebbensen, der efter hvad der så ud som en meget kompliceret åbning med masser at intriger på midten af brættet gik hen og vandt partiet over sin modstander, der jo også havde de her ca 300 ratingpoint mere! Flot skalp må man sige.
Jens Jørgensen på 8. brættet havde bestemt en hyggelig aften - selv om der ikke denne gang kom point på kontoen.

Når regnskabet gøres op skal man jo også huske at sammenligne resultatet med det ratingmæssigt forventede: og det er her det "fornuftige" i nederlaget kommer ind i billedet, for de 1½ point er faktisk 0.05 højere end holdets samlede forventede score på 1,45. så helt ydmyget blev vi jo heller ikke - set med de briller! 

 
Nye regler
Af Benno Markussen29. oktober 2017  

6 hovedkreds har bestemt at vi skal spille med følgende tidstælling:
§8: Betænkningstid.
a. Alle rækker: 90 minutter til 40 træk + 15 minutter til resten af partiet. 30 sekunders tillæg pr. træk.

Husk der skal noteres hele tiden.

6. runde: stort følelsesregister kom i spil i løvfaldets dage
Af Martin Frøkjær-Jensen25. oktober 2017  

6. runde af klubturneringen

 

Mens skoven falmer trindt om land og fuglestemmen daler, sad en god flok vibyspillere lunt i varmen og krydsede klinger på de 64 skakternede brætter. (Lad os lige tage den i opløbet: ja det KAN også hedde bræt i flertal - begge dele er formelt korrekt, medens ”brædder” dækker over noget andet!).

  Lidt resultatformidling og partiglimt:

 I mesterrækken tog Benno Markussen og Bjarne Jensen en lidt fredelig remis inden noget udartede til det helt vilde. Jeg selv var en overgang i vanskeligheder med sort mod Søren G. Christensen, men fik dog redet stormen af her også til en remis.

Lars Hougaard havde meget plads at boltre sig på med hvide brikker mod Benny Lauridsen, som dog med solidt forsvarsspil også her fik reddet en remis i land.

Jakob Kjær med hvide brikker vandt over Jesper Nielsen. Sidst færdige parti i klassen sad Kurt Videbæk med de sorte mod Jens Fogh. Og som mange i kødranden havde bemærket havde Kurt på et tidspunkt mod slutningen en gevinst på hånden mod Jens, der trods sit angreb på kongefløjen samtidig kunne udsættes for en skak på baglinjen som ville tvinge kongen op på en åben g-linje, hvor så Kurt havde mulighed for at stille sit tårn på g8 og binde Jens’ dronning. I stedet gik Kurt på bonderov med sin Dame på b4 feltet hvilket der ikke var tid og plads til da Jens med sit angreb herefter gjorde kort proces. Men at spille sig frem til chancen viser klart Kurts evner. Kurt havde nok grund til at ærgre sig over dette som ellers kunne have bragt ham på tavlen.

 1 klasse     :

 Sebastian Gråbæk vandt i flot stil over Viggo Andersen. Flere gange er det taktiske mellemtræk, som tillader Sebastian at indkassere materiale i et parti, som du kan spille igennem her:

 https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzQEFPbxi3RyGcj5jbmgDDiA

 Også Mogens Karup fik gang i et godt angrebsparti mod Steen Simonsen, der bliver tvunget til hvad der lignede et lidt tvivlsomt officersoffer med en indeklemt løber ned mod Mogens’ kongeborg. Mogens afviser offeret, og sætter i stedet Steen i problemer som følge af hans centraliserede konge. Du kan se dette parti her: 

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlz-rgicqc2TmyRtYqptTl3vw

 Jens Jørgensen tabte med hvid mod Ove Kehlet. Det går dermed mildt sagt ikke Jens’ vej i øjeblikket (1 af 6) men det muntre humør fejlede dog heldigvis ikke noget af den grund.

Brian Kristensen fik kun et par bønder for en officer mod Børge. Det var ikke nok til at få noget med hjem i denne omgang. 1-0 til Børge.

 2 klasse     :

Roberto var efter åbningen tæt på at gå ned mod en aggressiv Mads Jønsson, der dog missede det afgørende gennembrud for at slå mønt af sit angreb. I stedet får Roberto stabiliseret stillingen og ender ud i et slutspil med modsatfarvede løbere, hvor han endda ser ud til at stå lidt bedre. Der tages dog remis.

Se partiet her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzkiwTUeUDS7yvov4P7fVtew

 Hans Ewald får med hvid mod Vagn Jensen et tårn mere at gøre godt med. Og da han så oveni købet får Dronning og dette tårn til at arbejde sammen på Vagns baglinje bukker Vagn hurtigt under for presset.  1-0 til Hans Ewald.

Claus Jensen viste heller ingen nåde mod Svend Aage Jensen i denne runde…

I top kampen i gruppen spillede Henrik Andersen hvid mod Hans Rohde. Her tog Henrik et stort skridt mod en turneringssejr i gruppen ved at vinde over Hans. Men så længe bolden er rund…..eller brættet firkantet for den sags skyld…. er intet jo sikkert endnu!

 En dejlig lun indeaften med hele følelsesregistret i brug i Viby skakklub medens storken flygted over strand - ham følger viltre svaler..

Tabellerne klar
Af Bjarne Jensen24. oktober 2017  

I næste uge starter holdturneringen i 6. hovedkreds og man kan nu finde tabeller mv på hjemmesiden 6-hk.dk 
Bemærk at der er en ændring for vores 3. hold i D række, gruppe 2. 
Har man først fundet tabellen kan man - ved at trykke på klubnavnet - få holdinformation: styrkeliste, holdopstillinger, spilledage osv