Turnering   Log ind
  

  Nyheder:


     
Aktivitetskalender 16.10.2017
Af Benno Markussen16. oktober 2017  

Der er begyndt at komme lidt om holdturneringerne 2017/18, men ikke alt er på plads. Vores hjemmeside med holdopstillinger er ikke up-to-date.

Aktivitetskalender pr. 16.10.2017
Dato Begivenhed Sted Klasse Navne
17.10.17  Opsamling M Jens Fogh-Jesper Nielsen(4.R)
1. Brian Kristensen-Eskild Ebbesen(2.R)
Ove Kehlet-Steen Simonsen(3.R)
Afbud Mads Jønsson
Afbud Søren G. Christensen
2. Hans Rohde-Roberto Gonzalez(7.r)
         
24.10.17 6. runde Alle
30.10.17 Holdkamp Hornslet Viby2 Syddjurs1
Nordre Ringgade 3 Viby3 SK 1968 6
7.11.17 7. runde Alle
afbud Roberto Gonzalez
14.11.17 8. runde Alle
afbud Roberto Gonzalez
19.11.17 2.div Viby SK 1968 3
21.11.17 Holdkampe Viby Viby 2 - Skanderborg 2
Viby Viby 3 - Hørning 1
28.11.17 opsamling 2. Vagn Jensen-Mads Jønsson(1.R)
2. Roberto Gonzalez-Palle Blem(8R.)
M. Jakob Kjær - Søren G. Christensen(5.R)
M. Benny Lauridsen - Jens Fogh(5.R)
1. Viggo Andersen - Børge Hansen (3.R.)
3.12.17 2. div Sk 1968 2
5.12.17 9. runde Alle Ingen afbud
12.12.17 Holdkampe
17.12.17 2. div Evans 2
19.12.17  Julefrokost Alle
 
Glimt fra 4. runde i klubturneringen
Af Martin Frøkjær-Jensen4. oktober 2017  

Mesterklassen:

Lars Hougaard mødte Jakob Kjær og kassereren holdt balance i regnskaberne mellem indtægt og udgift, mellem sort og hvid, og fik remis. Jakob lød ikke umiddelbart som en mand fuld af glæde over denne remis…

Benno mod Benny (Markussen mod Lauridsen) skulle ikke vise sig at bringe Benno på scoringstavlen (endnu). Benny vandt partiet (som jeg dog ikke så noget videre til).

Søren G. Christensen spillede med de hvide mod Bjarne Jensen i et parti, hvor ingen af parterne satsede det helt vilde. Det logiske resultat var da også at fredspiben til sidst blev tændt, hvilket konkret skete ved træk 24. Søren var efterfølgende glad for den strømlinede remis i dette parti og du kan se det på linket her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzDRt-O9CPSHOtf3icd5ID5Q

Jeg selv havde med hvide brikker mod Kurt Videbæk et angreb, som gav mig en bonde. I virkeligheden magert udbytte af stillingen, som endda med 16. Sxe5 og dernæst en fræk mellemskak med Sf3 kunne have annulleret min lille fordel…. Senere fik jeg dog lidt flere bønder i sækken, og da jeg til sidst får tvunget de sidste officerer (et par springere) af brættet er gevinsten klar, og Kurt strækker gevær. Dermed har jeg allerede efter 4 runder opnået min forventede score, mens Kurt humoristisk udtrykte det sådan, at han nu ”har 4 reservehjul på tabellen”….ak ja kunne man tilføje: ”den enes reservehjul den andens plankeværk” (okay lidt langhåret - den skal man nok være skakspiller for at få mening ud af!)

Du kan se partiet her: 

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlztDT9U-0AQeeZ1-mOErfQkg

 Jens Fogh mod Jesper Nielsen blev udsat.

 

1 klasse:

Steen Simonsen mod Viggo Andersen bød på endda temmelig utraditionelt åbningsspil! Det er dog Steen, der får fat i den lange ende idet Viggo må lide under en bundet Dronning, som kun kan reddes ved hjælp af en løbers selvopofrende mellemkomst….. men det er også nok for Steen, der derefter dissekerer gevinsten hjem uden slinger i valsen.

Se deres parti her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzu-4oaXRURyGZBQf4DeGzVg

 Brian Kristensen - Ove Kehlet: Lige efter et remistilbud fra Oves side afslår Brian med et træk, der koster en kvalitet….Ove, som nu heller ikke længere vil have remis, kommer dog ud i en lukket stilling, hvor han har en lidt passiv materiel fordel mod Brian, hvis to springere efterhånden bliver mere og mere trælse for Ove at holde styr på…..da de til sidst i partiet får følgeskab af et par fribønder går det galt for Ove, der må opgive partiet.  Materiale er ikke alt!

 Vort nye medlem Sebastian Gråbæk scorede en pind mod Torben Fogh, og er med 2 af 4 kommet helt udmærket fra start i turneringen.  Partiet så jeg ikke meget til, hvilket jeg sådan set heller ikke gjorde med Mogens Karups parti med hvid mod Børge Hansen. Til gengæld hørte jeg Børge ærgre sig højlydt - lidt som om han pludselig havde smidt noget væk i slutningen af partiet….måske selve partiet…(et parti kan jo godt tabes på gulvet på et enkelt træk)? Men som jeg også hørte Børge kommentere, så er Mogens jo også en lumsk modstander fra tid til anden. Jens Jørgensen måtte med hvide brikker ned mod Eskild Ebbesen, heller ikke dette parti nåede jeg at se så meget af.

 

2 klasse:

Roberto Gonzales vandt med hvid mod Svend Aage Jensen i et parti, hvor Roberto aldrig oplever at skulle sige farvel til en eneste bonde….egentlig lidt pudsigt og ved nærmere eftertanke også ret sjældent at komme ud for.

Hans Ewald Jensen mod Claus Jensen: Hans Ewald få aldrig rokeret sin konge i sikkerhed, men satser på angreb. Den centrale konges sårbarhed bliver dog udslagsgivende til sidst, og Claus Jensen sætter mat i samme træk, som han forvandler sin e bonde til Dronning.

Se partiet her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzssD888UwQeS9wWZtGH9knQ

Palle Blem med hvid mod Mads Jønsson: Mads slår en bonde på g3 med løberen. I sig selv træls nok, da det jo ødelægger kongeborgen, men da den samtidig gafler på en springer på h4 og et tårn på e1, koster det yderligere en kvalitet. Dette er vel i realiteten afgørelsen på partiet, og selv om Palle kæmper heroisk videre, opgiver han dog forståeligt nok, da Mads står til at snuppe en springer oveni det øvrige….

Se partiet her:

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzIwXJt2gFRNGNUzxwstICMQ

Henrik Andersen vandt ikke vildt overraskende mod Vagn Jensen i et parti, jeg ikke så noget videre til. Henrik er dermed kommet godt fra start, men har også en pæn stor forventet score.

 

Alt i alt en spændende og intens skakaften  i Viby

 

 

 

 

 

Efterår 2017 3. runde
Af Benno Markussen25. september 2017  

Der er afbud fra Børge Hansen og Ove Kehlet. (26/9)
God kamp til alle andre.
Skak i Viby Centret
Af Eskild Ebbesen23. september 2017  

Viby Centret fejrede fødselsdag lørdag den 23. september. Det faldt lige sammen med Viby Skakklubs arrangement med skak på stort bræt i centeret. Det var dog ikke det eneste indslag i centeret for at markere fødselsdagen. Der var en hoppeborg udenfor centeret. Der var en sørøver, Long John, der underholdt med at lave forskellige ballonfigurer til børn og andre barnlige sjæle. Der var en meget stor figur, der vel skulle ligne en bjørn, som gik rundt og hilste på de mange børn, der turde komme i nærheden af ham. Der var dækket op med gratis kaffe og rundstykker. Lidt senere var der vinsmagning og servering af kransekage. Efter hele herligheden blev der placeret en kæmmmpe stor kagemand på bordene. Kagemanden var vel noget der ligner 2 gange 4 meter stor, med hoved, arme og ben.

Viby Skakklubs arrangement med skak på stort bræt godt flankeret af indtil flere opsatte spil på ’normale’ brættet, på bordene ved siden af det store bræt, tiltrak sig faktisk rigtig mange interesserede. Flere af de interesserede satte sig ned og fik sig et parti skak eller flere. Gik man lidt ’tættere’ på og spurgte indtil deres interesse for eller kendskab til skak, var fællesnævneren den, at de godt kendte til skak, og for de flestes vedkommende, selv havde spillet skak på et tidligere tidspunkt, men af forskellige årsager ikke længere kunne finde tiden til det. De fik dog alle vores lille introduktionshæfte med, og flere viste da også en interesse for at aflægge klubben et besøg.

Konklusionen må vel være, at arrangementet var vellykket.

Jakob, Jesper, Benno, Bjarne med flere, fortjener ’et klap’ på skulderen for initiativet!

Jeg vil slutte med noget rigtigt, rigtigt positivt! – Jeg bankede Jesper i lynskak!

Skakopvisning!
Af Bjarne Jensen21. september 2017  

Måske har du allerede set det på vibyugen.dk - der er skakopvisning i Viby Centret på lørdag d. 23 september kl. 10 - 13. Med opvisning mener man nok skak med store brikker?!
Vi håber at mange medlemmer kigger forbi på et tidspunkt og evt. får sig et parti skak eller to!
Opsamling
Af Benno Markussen19. september 2017  

19/9
Opsamling, som skrevet i forbindelse med 2. runde.
Vagn - Mads spilles senere.
For interesserede er der teori og almindelig træning.
Teori, undervisning tirsdag d. 19 september
Af Bjarne Jensen13. september 2017  

Jesper Nielsen og jeg har snakket om, at vi gerne vil stå for noget teori og undervisning, men vi ved ikke om der er interesse for det... og hvad det i givet fald skulle handle om... Det kunne være noget åbningsteori, slutspil, opgaver eller andet interessant.
Er du interesseret holder vi et lille møde i klubben tirsdag d. 19 september kl. 19.30 så vi kan høre om der er basis for ideen. 
Med venlig hilsen Bjarne Jensen

Vi vil gerne være kendte!
Af Bjarne Jensen13. september 2017  

Det er naturligvis vigtigt at folk i Viby og omegn ved, at der faktisk er en meget hyggelig skakklub i lokalområdet! Derfor deltager Viby Skakklub i et arrangement lørdag d. 23 september kl. 10 - 13 i Viby Centret, hvor vi vil spille lidt skak med både små og store brikker.
Alle medlemmer er meget velkommen til at kigge forbi og spille lidt skak og fortælle interesserede om klubben. På forhånd tak! 
Lidt partier fra 2. runde i klubturneringen
Af Martin Frøkjær-Jensen13. september 2017  

Fra Mesterklassen:

Benno holder stand længe mod det nærmeste vi kommer en stormester i vores klub..., men han bliver efterhånden lidt trængt på sin egen baglinje…. Og da først g-linjen åbnes går det galt mod Jakob Kjær:

Benno Markussen – Jakob Kjær

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzDVvouCRjQ06pj6F2nWu45Q

 

Et spændende kampparti der bølger frem og tilbage. Jeg ofrer en bonde for en del spil…måske lidt vel friskt.... vi overser begge en afgørende taktisk mulighed i et heltræk, inden jeg så i 2. forsøg opdager det og laver en såkaldt ”familieskak” med springeren:

Martin Frøkjær-Jensen – Jesper Nielsen

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzJQNzEUIzQzWG_Qknt0Sl2Q

 

Og et par partier fra 1. klasse:

Aggressivt spil af Torben Fogh med sort - tvinger Steen til den lange rokade. Afgørelsen falder på, at Torben slår Dronningen med skak, hvorved Steen ikke kan nå at slå dronningen tilbage…

Steen Simonsen – Torben Fogh

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzI9eWFZrGTFu1ZCXxhgytTA

 

Endnu et aggressivt parti med sorte brikker, denne gang ført af Viggo Andersen…. Mogens Karup oplever sit tårn få mere og mere vanskeligt ved at passe på sin springerkollega…. Og da dette må opgives er der ikke mere at spille for.

Mogens Engsig Karup – Viggo Andersen

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlz6-_J7m7FSrCPAl8N5QL5PQ

 

En spændende aften i klubben!

2. runde
Af Benno Markussen11. september 2017  

11. sep. 2017
Til i morgen er der afbud fra Brian. Han er stadig syg.

Opsamling den 19.9 bliver som følger:
Jens Fogh -Søren G. Christensen
Jakob Kjær- Martin Frøkjær-Jensen
Jens Jørgensen-Brian Kristensen
Vagn Jensen- Mads Jønsson.