Turnering   Log ind
  

  Nyheder:


     
Aktiviteter 20.3.2018
Af Benno Markussen19. marts 2018  

Lige en opdatering med de sidste afbud.
Angående den Alternative kan den jo spilles den 27.03

Aktivitetskalender 20.03.2018
Dato Begivenhed Sted Klasse Navne
         
20.03.18 3.Runde Forår18 Alle
afbud Henrik Andersen
afbud Eskild Ebbesen
27.03.18 Opsamling/Alternativ
Eskold Ebbesen- Steen Simonsen(3.R)
03.04.18 4.Runde Forår18 1. kl/2.kl Afbud Mogens Engsig-Karup
10.04.18 5.Runde Forår18 Alle 4.r M-klasse
Afbud Benno Markussen
Afbud Palle Blem
17.04.18 Opsamling/Alternativ
Hans Ewald Jensen-Palle Blem(5.R)
Viggo Andersen-Mogens Engsig-Karup(4.R)
Henrik Andersen-Torben Fogh (3.R)
24.04.18 6.Runde Forår18 Alle 5.r M-klasse
01.05.18 7.Runde Forår18 Alle 6.r M-klasse
08.05.18 8.Runde Forår18 1.kl/2.kl
15.05.18 Opsamling/Alternativ Bjarne Jensen-Benno Markussen (4.R)
22.05.18 9.Runde Forår18 Alle 7.r M-klasse
29.05.18  Generalforsamling Alle
Endelig lidt succes!
Af Bjarne Jensen14. marts 2018  

Efter en generelt dårlig holdskaksæson - med nedrykning til både 1. og 2. holdet - var det godt at D-holdet sluttede med en sejr. 2½ - 1½ blev det til over Silkeborg efter sejre til både Henrik og Hans Ewald. Begge opnår en markant ratingfremgang. Det lykkedes Hørning at vinde gruppen, idet VRS skuffede og tabte i sidste runde.
Se meget mere under Hovedkredsturneringen, D-række 2, her t.v.
Viby 2 overlader pænt pladsen i Mesterrækken...!
Af Martin Frøkjær-Jensen13. marts 2018  

Aros 1 – Viby 2: 5-3

 

Den afsluttende runde i Syddjurs var velorganiseret i gode rammer. Vores hold skulle i udgangspunktet som hed 8. og sidstepladsen slå netop aftens modstander på 7. pladsen med 7½ - ½ eller mere, for at undgå sidstepladsen. Helt så vanvittigt gik det dog ikke. Vi var nemlig også mod dem underdogs. Heldigvis hjalp det lidt på pointtavlen, at Ove Kehlet tålmodigt ventede på sin modstander på 8. bræt selv om han aldrig dukkede op. Dermed ventede Ove pointet ud til os, selv om det selvsagt ikke er ligeså sjovt som at spille!

 På 2. bræt fik Benno stillet en kolos op, som desværre var kommet på lidt lerfødder. I hvert fald skulle der en liden tue til at vælte hele læsset for ham på grund af stillingstypen og han måtte ned.

Jens Jørgensen på 6. brættet skulle have haft mere ud af sin stilling efter eget udsagn, men trådte galt og måtte helt ned i græsset og bide.

Søren Graugaard på 4. brættet spillede i en Tarrash variant af Fransk lidt for passivt, og det kom til at koste dyrt.

Mogens fik tidligt sin konge ud af busken, måske også for tidligt…. I hvert fald gik det hen og blev et slutspil der kun i bedste fald kunne have givet en pat, hvis modstanderen havde ladet sig lulle i søvn over sit mægtige materielle forspring. Det skulle dog ikke blive redningen, og Mogens måtte også ned.

 Et par solide remisresultateter kom dog på tavlen for os, dels i undertegnedes parti på 1. bræt, hvor en trækgentagelse var FOR fristende trods en smule stillingsovervægt, ligesom Brian trods en ekstra bonde med et tårn til hver på brættet valgte at tage remisen. Det lignede da også en af de stillinger, hvor det ville kunne holdes for sort og da klokken tikkede langt ned var det helt fint at Brian tog remisen.

Dagens eneste gevinst til Viby 2 kom så på bræt 5. hvor Sebastian med hvid efter at modstanderen havde spillet de første 14 træk a tempo (!) og Sebastian dermed var bagud på klokken alligevel fik gang i et fint angreb efter at modstanderen tillod en springerafbytning på randen, som kostede både en bonde og i nogen grad også kongens sikkerhed. Dette forstod Sebastian at udnytte og kørte en flot gevinst hjem! Se partiet her:

 

Sebastian Gråbæk – Johannes Pilgaard

 

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzKVtsJ3zVQkO42nYyCPyptg

 

Alt i alt et nederlag på 3-5, hvilket faktisk igen er pænt nok i forhold til vores forventede score. Vi har været klare ratingfavoritter til nedrykningen, men må derfor også tilsvarende takke pænt af for denne gang i Mesterrækken.

Hvad gør man når nogen, der er finere end en selv, kommer på besøg? Ja man rejser sig jo pænt og afgiver pladsen! Så Mesterrækkepladsen er hermed pænt overgivet fra 2. holdet til 1. holdet. Så må vi se om 1. holdet vil være ligeså flinke at overgive pladsen til 2. holdet igen efter ”endt brug” i næste sæson…..det ville da se pænt ud for Viby skakklub i hvert fald!

Afsluttende stævne i D-rækken 13 marts
Af Bjarne Jensen13. marts 2018  

Viby er vært for det afsluttende stævne i D-rækken i aften fra kl. 19.00. Med en smule selvironi kan vi jo sige, at der ikke er nogen chance for at vi rykker ned! Spændende bliver det imidlertid om det bliver VRS eller Hørning, der løber af med sejren. Der er her inden sidste runde kun ½ point forskel mellem de to suverænt førende hold.
VRS møder Skanderborg, Aros møder Hørning og vi spiller selv mod Silkeborg.  Se D-række 2 her t.v. under Hovedkredsturn. 
Divisionsholdet rykker ned
Af Bjarne Jensen11. marts 2018  

Det lykkedes ikke divisionsholdet at undgå nedrykning. I en tæt og spændende kamp fik vi 4 - 4 mod Skørping, men da de vandt på øverste bræt , er det os der må en tur ned i Mesterrækken. Ikke nogen god sæson for Viby....  Vi vandt kun en kamp. Som hold har vi ikke levet op til vores forventede score - og langt de flere spillere har spillet under vanlig standard og har tabt rating! Undtagelser herfra er Lars, Thorsten og Søren, der alle har vundet en smule rating.Aktiviteter 6.3.18
Af Benno Markussen6. marts 2018  

Så er 4. runde af den Alternative på hjemmesiden.
Hvis I kan, så prøv at spille partierne senest den 27.3.
Som sædvanlig aftaler i selv med modstanderen, hvilken dag i spiller kampen.

Der er flere afbud denne gang. Hvis i ikke spille på den aften, hvor den udsatte kamp skal spilles, så lad mig det vide, så det kan ændres i tide.
Aktivitetskalender 06.03.2018
Dato Begivenhed Sted Klasse Navne
         
06.03.18 Opsamling/Alternativ Runde 4.Alternativ
11.03.18 2- DIV Viby nedrykningskamp
12.03.18 Hold 2 Hornslet Aros 1 - Viby 2. Sidste runde hos Syddjurs
13.03.18 Hold 3 Viby Viby3- Silkeborg 4. Sidste runde afvikles i Viby
20.03.18 3.Runde Forår18 Alle
27.03.18 Opsamling/Alternativ
03.04.18 4.Runde Forår18 1. kl/2.kl Afbud Mogens Engsig-Karup
10.04.18 5.Runde Forår18 Alle 4.r M-klasse
Afbud Benno Markussen
Afbud Palle Blem
17.04.18 Opsamling/Alternativ
Bjarne Jensen-Benno Markussen (4.R)
Hans Ewald Jensen-Palle Blem(5.R)
Viggo Andersen-Mogens Engsig-Karup(4.R)
24.04.18 6.Runde Forår18 Alle 5.r M-klasse
01.05.18 7.Runde Forår18 Alle 6.r M-klasse
08.05.18 8.Runde Forår18 1.kl/2.kl
15.05.18 Opsamling/Alternativ
22.05.18 9.Runde Forår18 Alle 7.r M-klasse
29.05.18  Generalforsamling Alle
Første fase lykkedes
Af Bjarne Jensen4. marts 2018  

Divisionsholdet vandt en overbevisende sejr på 6½-1½ mod Alssund - og sneg sig lige akkurat op på 6. pladsen! 
Går alt som det skal spiller vi således på søndag d. 11 marts i Viby mod nr. 6 fra den nordlige division: Skørping. 
En kamp der afgør, hvem der rykker ned og hvem der kan forblive i 2. division.
Se stillinger, enkeltresultater mv fra divisionsturneringen her tv. 
Superlyn
Af Bjarne Jensen4. marts 2018  

Peter Heine vandt en gruppe, Jens Fogh en anden, i den månedlige lynturnering i Chess House. Se meget mere om det gode resultat på chesshouse.dkSilkeborg 2 – Viby 2: 5½ - 2½
Af Martin Frøkjær-Jensen2. marts 2018  

Andetholdet stred sig gennem snefygning og isnende sibirsk kulde ud til Silkeborg for at gå endnu en omgang tæsk i møde. Ja for vi ER jo nok prygelknaben i denne række, men kan jo så også spille lidt mere frit og uden nerver. Nedrykningen er nemlig sikret for længst! Men som Søren jo rigtig påpgede i bilen, så er der stadig æren og ikke mindst eget ratingtal at spille for! Det hele spændte af nogenlunde som følger (beskrevet dels ud fra mine egne observationer dels hvilke rygter der ”kom i omløb” sidst på aftenen):

Bræt 1: Eders udsendte, Martin Frøkjær, kom foran på tid fra start pga. min modstanders forsinkelse (faktisk ½ time). Dette tidspres kunne nok kompensere de 200 points rating op til min modstander. Min modstander forsvarer sig lidt unøjagtigt, og jeg får således en ren springer, og bedre stilling… derfra var der så ingen slinger i valsen – heller ikke i bilen hjem, trods de sneglatte veje.  

Da det blev eneste gevinstparti til Vibyholdet bringer vi det her (jeg fik desuden heller ingen kopier af andre partier):

https://chess24.com/en/analysis/dikkeraren/session/anlzHdUzrsmlSz6zYc4B-zr8Ug

Bræt 2: Benno endte ud i en solid remis efter en åbning, der må have været ret kompliceret, for efter omkring en times spil havde de stadig kun trukket ca. 8 træk hver, og tænkt lige længe over det…åbenbart den rigtige medicin mod en spiller med 260 ratingpoint mere!

Bræt 3: Søren Christensen finder en god variant, der binder modstanderens officer til baglinjen, og får derfor fortjent en remis i land! De 330 ratingpoint mellem Søren og hans modstander var med til at understrege kvaliteten i Sørens spil. Han er vist ved at være ude af ”krisen”.

Bræt 4: Brian Kristensen overser i en stilling, der kunne være holdt remis længe, at en springer kan lave en mat. Ærgerligt nederlag til ham!

Bræt 5: Nederlag til Sebastian Gråbæk, som jeg ikke så meget af. Men Sebastian fik dog ret stor ros for sit spil af modstanderen efterfølgende. ”Ham jeres unge spiller var nu ret god” – Det kan jo nærmest kun være Sebastian hvilket vi også fik bekræftet !

Bræt 6:  Mogens løber ind i et alvorligt kongeangreb, med vist nok i hvert fald et kvalitetsoffer. Det kan desværre ikke holdes og nederlag til ham.

Bræt 7: Viggo spiller en flot og meget skarp åbning med hvid i Skotsk. Kommer dog vistnok sidenhen bagud med en bonde, men holder nu alligevel fast og får remis. Et temmelig imponerende resultat mod en spiller med ca 430 ratingpoint mere!

Bræt 8: Ove Kehlet er oppe mod en ret talentfuld dreng, som jeg selv have stort hyr med at holde nede på en remis ved Århusmesterskabet. Ifølge Ove undlod han meget klogt at spille en bestemt bonde frem, som ellers ville have givet lige spil. Desværre for Ove får han i stedet bedst fat, og vinder.

 

5½-2½ nederlaget hører så absolut til de pæne nederlag, idet holdets forventede samlede score lå helt nede på 1,15 point! Så de var go’e ved os derude i Silkeborg.

Aktiviteter 26.02.2018
Af Benno Markussen26. februar 2018  

På grund af holdkampe er der ingen klubkampe den 27.2.
1 alternativ spilles, så runden er færdig.

Kom alligevel for at spille hyggeskak. Kaffen er lavet kl.1930.

Aktivitetskalender 27.02.2018
Dato Begivenhed Sted Klasse Navne
         
26.02.18 Hold 3 Risskov     
27.02.18 Opsamling/Alternativ 3. Runde af den Alternative færdigspilles
afbud Roberto Gonzalez
01.03.18 Hold 2 Silkeborg Silkeborg 2 - Viby 2
afbud Roberto Gonzalez
04.03.18 2 div Vejle Viby 1 -Alssund. Sidste runde i Vejle
06.03.18 Opsamling/Alternativ
12.03.18 Hold 2 Hornslet Aros 1 - Viby 2. Sidste runde hos Syddjurs
13.03.18 Hold 3 Viby Viby3- Silkeborg 4. Sidste runde afvikles i Viby
20.03.18 3.Runde Forår18 Alle
27.03.18 Opsamling/Alternativ
03.04.18 4.Runde Forår18 1. kl/2.kl
10.04.18 5.Runde Forår18 Alle 4.r M-klasse
17.04.18 Opsamling/Alternativ
24.03.18 6.Runde Forår18 Alle 5.r M-klasse
01.05.18 7.Runde Forår18 Alle 6.r M-klasse
08.05.18 8.Runde Forår18 1.kl/2.kl
15.05.18 Opsamling/Alternativ
22.05.18 9.Runde Forår18 Alle 7.rM-klasse
29.05.18  Generalforsamling Alle