Farvel til en provo og arbejdshest.

Berno Hansen valgte i denne uge at melde sig ud af klubben. Hans farvel kommer, efter hvad der har lignet længere tids utilfredshed med klubben og bestyrelsen. Man kan derfor sige, at Bernos farvel er meget naturligt. Havde det bare ikke været fordi han er en af klubbens markante personligheder. Medlem gennem næsten 30 år, tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem/kasserer og nu i flere år en fremragende webredaktør. Og hvad der også gør afskeden ærgerlig er, at Berno, sin natur tro, har gået og brændt inde med sin utilfredshed istedet for at påvirke klubben via den demokratiske proces vi nu har. Altså bringe "sagerne" op på generalforsamlingen, stille forslag og i sidste ende acceptere, hvis flertallet træffer en beslutning som går ham imod. Og i mange tilfælde tror jeg faktisk at Berno kunne have fået sine ideer igennem, for selvom Berno ofte har været provokerende, så har han altid arbejdet i klubbens og skakkens interesse. Måden at få ændret verden på, er bare ikke på lang sigt at surmule og true med at melde sig ud af fællesskabet.

Under alle omstændigheder skal der herfra lyde et stort tak til Berno, for alt det han har gjort for klubben gennem årene, og selvfølgelig skal han vide, at døren altid er åben (eller i hvert fald kan åbnes!) for ham igen, når lysten til at vende tilbage måtte opstå. F.eks. som ganske almindeligt skakspillende medlem!  Klubben er i hvert fald blevet en del fattigere i denne uge.

/SA