Status i holdturneringen

Her før sidste runde kan det være på sin plads at gøre status i årets hovedkredsturnering. Næstsidste runde i uge 9 blev sæsonens hidtil bedste med 5 sejre og kun et nederlag. Og før sidste runde har 3 af vores hold nu chancen for at hjemtage et skakur til klubben ved at besætte 1. eller 2. pladsen i deres række.

I A-række II har vores 2. hold holdt sig diskret placeret i midten af gruppen gennem hele sæsonen, og ligger lige nu på en 5. plads.  Men da de 4 forreste hold mødes indbyrdes i sidste runde, har vores hold faktisk en lille, men reel, chance for at lande på gruppens 2. plads. Det kræver dog en storsejr over Skanderborg II i sidste runde. Havde holdet vundet denne uges kamp lidt større end tilfældet var (5-3), så havde mulighederne været endog rigtig gode.

B-rækken har udviklet sig interessant for de to Viby-hold. Overraskende er det 5. holdet der har taget føringen i gruppen, mens 4. holdet ligger på en 4. plads, 3½ p. efter.  Viby 5 kan selvsagt afgøre sagen selv i sidste runde, men Skødstrup III ligger lige i hælene et halvt point efter. Takket være bedre matchpoint kan vores hold dog tillade sig at ende på ligestilling med Skødstrup, hvis ingen af de bagvedliggende hold da suser forbi. I virkeligheden er matematikken meget lettere at regne ud for 4. holdet. Vinder de en  4½-3½ sejr over Aros har de sikret en præmie og oprykning til A-rækken for Viby! Muligvis bare ikke til deres eget hold... 

I D-række I fik 6. holdet en fin sejr over et af topholdene i denne runde, men det er ikke nok til at vi selv kan kæmpe med om en præmie. I sidste runde kan vi imidlertid sætte bundholdet Skødstrup endeligt på plads!

I A-række I kæmper vores 3. hold igen i år en hård kamp imod nedrykningen. Og sidste runde bliver en ægte gyser mod det andet bundhold fra Hinnerup II. Vinderen af den kamp overlever, taberen må ned. Vores hold kan klare sig med 4-4, og det giver os da en lille fordel i det spil.

For 1. holdet er spillet om nedrykning imidlertid afgjort for snart længe siden. Med 3 (muligvis 4) nedrykkere, er det umuligt for os at nå op. Men næstsidste runde bød på en stor opmuntning, idet det for 1. gang i år lykkedes at vinde en kamp, og efterhånden var det da netop også holdets klare nye mål, i hvert fald at vinde en kamp. Tillige havde vores fra Silkeborg importerede 8. bræt, Bjarne Jensen, udlovet en kasse bajere, hvis vi vandt denne kamp. Så motivation var der nok af.  Holdet har ikke just været forfulgt af heldet i denne sæson, og sejren på 4½-3½ var da også så rigeligt fortjent. Det startede ellers ikke alt for lovende, da Henning Matzens parti sluttede som det første efter knap 3 timers forløb. Modstanderen havde ca. 117 officerer i angreb mod Hennings kongestilling, og da Henning var mest optaget af at storme på dronningefløjen, måtte det jo gå galt.  Der var nu aldrig optræk til panik på holdet, for på dette tidspunkt havde Jesper, Lars og Jakob allerede klar materiel fordel. Og pointsene begyndte også snart at rulle ind. 

Jesper havde en god åbningsforberedelse med sig, og fik et solid positionelt tryk. Silkeborgs topbræt, Per Knudsen (rating 2322), forsøgte et desperat tårnoffer, men da røgen var lettet efter komplikationerne havde han kun fået kvalitet og en bonde retur, så Jesper kunne køre pointet sikkert hjem med en merofficer. Man må lade sig imponere over Jesper, som nu med en score på 4p./6 på det svære 1. bræt er holdet topscorer. En kæmpe ratinggevinst, og sandsynligvis et kandidatresultat er på vej her. 

Lars fik lov til at spille en af sine yndlingsopstillinger mod en sort Benoni, og da modstanderen "ofrede" sin stolte sortfeltede løber for en hvid springer, var det begyndelsen til enden på det parti. Jakobs parti var der spændte forventninger til, da han var oppe mod en spiller der normalt er lige så taktisk anlagt som Jakob. Det forventede angrebsparti startede imidlertid meget forsigtigt, og da modstanderen med de hvide brikker endelig åbnede for posen var det Jakob der fik anledning til at brilliere. Et nydeligt parti af Jakob, som dermed 3-doblede sin score i år...

Kristian spillede en muligvis interessant gambit. Problemet var nok bare, at ingen af spillerne fandt den bedste fortsættelse. Kristians dronning gik på skovtur og vandt en bonde tilbage, men på bekostning af udviklingen af de øvrige brikker, og så manglede han altså stadig også sin centrumsbonde. Da han så måtte ofre kvalitet, var det slut.   Undertegnede (Steen) fik lagt et langvarigt tryk på min modstander, som efterhånden havnede i dyb tidnød. Og da jeg blot blev ved med at forstærke stillingen indtil modstanderen havde under et minut tilbage til 10 træk, var det reelt slut. Da det afgørende gennembrud blev spillet, nåede modstanderen lige netop at opgive samtidig med at tiden randt ud.  Først efter partiet opdagede jeg at modstanderen var elo-ratet, hvilket medfører at jeg allerede nu har opnået et delelotal (der skal min. 4 ratede partier til). Sjovt nok har jeg scoret 3½/4 mod spillere med elotal, mens jeg har tabt mod de to "uratede".

Foran 4-2 stod det klart, at vi endelig fik fjernet det grimme nul i kolonnen med matchpoints. Men Bjarne havde jo kun lovet øl for en sejr!  Heldigvis havde Bjarne selv en ret god stilling, så det var jo passende at han selv afgjorde sagen. Der blev ganske vist mumlet i krogene om at han nu sikkert fik kolde fødder og lod sig tabe, men at det virkelig næsten var det der skete, var næsten for ondt. For selvfølgelig var det jo det parti Bjarne allerhelst ville vinde/afgøre matchsejren i.  Bjarnes modstander "tillod" Bjarne at vinde en bonde, og da Bjarne gik efter den lille godbid, og tilmed som en flink fyr tilbød remis, svarede modstanderen meget usympatisk ved at opstille en udækkelig mat i een!  Dybt suk.

Tilbage sad så, som så ofte før, Morten med et tårnslutspil. Heldigvis er det noget han kan, og selvom modstanderen havde en skummelt udseende fribonde, så var der ingen vaklen. Remis og matchsejr!  Og så gik turen hjem til Bjarne.  Og glemt var fuldstændigt, at vi stadig er storfavorit til at slutte sidst i gruppen.

/Steen

Nyheder