3. division, 2. runde: Centrum-Viby 4½-3½

Et mindre tilbageslag...

Allerede i 2. runde stod den på topopgør for 1. holdet, til hvad der på forhånd lignede en hård, men ikke uløselig opgave i Esbjerg mod Centrum.

På papiret var vi underratede på 6 af brætterne, kun Jesper og Steen havde mere rating end modstanderne. Nu er vores spillere naturligvis bedre end de tørre tal kan fortælle(!), men udslagsgivende for kampen blev nok, at Centrums to største ratingfavoritter vandt, mens vores kun fik remis.

Centrum stillede med tre reserver, men deres bredde er tydeligvis ganske god. Bredden er ikke noget vi bekymrer os om - for 9. gang i træk stillede vi med de samme 8 spillere!   Men bredde eller ej, så håbede vi vel nok, at vi kunne hente nogle gode points på de nederste tre brætter. Og det skulle også vise sig, at det var bræt 6 til 8 der sluttede af først. Steen sad og fedtede for at nå frem til et slutspil, hvor modstanderen havde en dårlig løber  Det lykkedes også delvis. Desværre fik modstanderen til gengæld verdens stærkeste springer, og en afbytning af den ville resultere i et tvivlsomt slutspil, så Steen valgte at gribe modstanderens udstrakte hånd. Ærgerligt, fordi Steen undervejs havde flere alternative muligheder for at opnå fordel. Næsten samtidig gik Bjarne mat på bræt 8!  Ikke så tit man ser det, og Bjarne så det vist heller ikke før det var udført på brættet. Stillingen var dog under alle omstændigheder håbløs, efter at der var blevet afviklet forkert i centrum. Det skal dog også siges at det lignede en superreserve, Centrum havde sat ind på 8. bræt. IM i korrespondanceskak, og 2064 i rating.

Knapt havde Bjarne og Steen rejst sig fra brættet, før Henning kom ind i analyserummet. Nu tør man jo snart ikke spørge længere, når Hennings partier er færdigspillet, men så dårlig var hans stilling jo heller ikke, så...?  Remis!   Ok, dette må så være vendepunktet, eller hvad, Henning? Remis var i hvert fald et fornuftigt resultat. Hennings sorte brikker gjorde ikke meget væsen af sig i det parti.

Næste mand færdig var Jesper. Længe lignede det endnu et point til kontoen for vores 1. mand, men sort hang på med det yderste af neglene til et remisslutspil. Efteranalyserne viste, at Jesper havde haft flere gode gevinstchancer. Men stabilt ser det ud, når Jesper spiller, og det er rart for medspillerne. 

Lars havde også længe siddet med en lille fordel. Begge spillere havde fribønder på D-fløjen, men Lars' så farligst ud. Lidt inde i tidnøden blev fribønderne imidlertid afviklet, og selvom Lars stadig stod marginalt bedre, så var remisen vist i orden. Men lidt kritisk, at vores små fordele blev forvandlet til remiser, mens Kristians stilling på bræt 4 blev mere og mere håbløs. Gambitspil med to ofrede/tabte bønder og en stærk rutineret modstander, som forstod at afvikle brikker, var en cocktail der kun kunne resultere i holdets andet nul. Og dermed stod der 4-2.

Heldigvis viste Morten styrke og teknik. En kvalitet var blevet indkasseret, og da der igen kom koordination mellem brikkerne, faldt den sorte stilling sammen. 4-3.  Tilbage sad Jakob, med en stilling som vel nærmest var i underkanten. Men Jakob var kold nok til at afslå et remistilbud, da spillerne havde hver 8 min. tilbage til det dobbelte antal træk. Træk 40 blev nået, uden at stillingens karakter havde ændret sig voldsomt. Jakob gjorde nogle stædige gevinstforsøg, men remis var det.

Dermed sæsonens første nederlag. Kampen i tal her. 

Selvfølgelig ærgerligt i forhold til vores bestræbelser på at genvinde en plads i 2. division, men sidst vi vandt 3. division, tabte vi jo to kampe undervejs, så det kan stadig nås endnu. Afgørende bliver nok ikke, om man vinder eller taber en kamp 4½-3½, men om man er i stand til at levere en choksejr på et tidspunkt i denne jævnbyrdige gruppe. Men lige nu har vi placeret os lunt i midten af tabellen.

/Steen


Nyheder