3. division, 3. runde: SK 1968 III-Viby 4½-3½

Pengene tilbage Mr. Dvoretsky!

Århus Købmandsskole er ikke 1. holdets favoritspillested. Sidst vi optrådte der var for 2 år siden, hvor vi leverede en meget pauver indsats og tabte til et af de senere nedrykkerhold, selvom vi i sidste ende vandt gruppen. Dagens kamp blev en slags dejavu. SK 1968 III er bestemt ikke noget dårligt hold, men efter deres 2-6 nederlag til Herning i forrige runde, havde de allerede lagt en bestilling ind på en returbillet til Mesterrækken. Der var dog ikke nogen opgivelse at spore på deres hold i dag.

Vi måtte stille op i en afbudsramt opstilling til denne kamp, da Jakob havde valgt at flygte til Spanien med kort varsel. Dermed endte vores rekordrække med samme holdopstilling på ialt 9 kampe!  Dennis fik således sin debut på klubbens 1. hold. Han valgte en solid opstilling til dagens kamp, og kom aldrig i tabsfare. Solide stillinger fik også Morten, Bjarne og Kristian, mens Jesper, Lars og Steen hurtigt kom til at stå ret lovende. Hennings parti var meget svært at bedømme. De få brikker han havde udviklet, stod ret godt!  Et hurtigt gæt efter et par timer, var et sted mellem 5-3 og 6-2 til os....

Men så begyndte "ulykkerne" at ramle ned over holdet! Kristian overså/undervurderede en ret simpel trussel og modstanderen kunne ofre sig ind til Kristians konge.  Jesper missede momentet hvor han kunne ofre en springer på modstanderens kongestilling, og så kunne han ikke koncentere sig om det parti længere. Remis!  Kort efter tog Morten, Bjarne og Dennis så også alle remis, efter partier hvor vores spillere ikke havde haft nogen problemer. Skal man være lidt hård, kan man måske sige at det er den slags partier vi skal spille til ende, hvis vi vil ligge i den øverste halvdel af tabellen.

Dermed 2-3. Heldigvis sad Lars, Steen og Henning tilbage med meget lovende stillinger. Og Steens stilling blev bare bedre og bedre, kulminerende med et tårnoffer med mat i 3!   Henning var så småt ved at få udviklet de sidste brikker i tidnøden, og efter 40 træk var stillingen pludselig klart vundet. Problemet var bare, at ingen af spillerne var klar over at de havde nået de 40 træk, og omkring træk 45 gik Henning så ind i en mat i een!  Surt, fordi han i stedet kunne have valgt et træk, hvor han truede dronning, tårn og en mat i een på en gang!  Lars skulle bare finde den rigtige måde at føre sine fribønder i mål, men i tidnøden blev han snydt på groveste vis. En "forceret" variant blev afbrudt af et par mellemtræk, så modstanderen pludselig også fik en ny dronning - og tilmed med en ekstra officer i behold. Heldigvis for Lars var der en evigskak til rådighed, og sådan sluttede det.  Kampen i tal her.

/Steen

Svend Svendsen kom forbi med sit kamera, og det kom der følgende ud af:

Holdkamp01.jpg (24297 bytes)

holdkamp04.jpg (21303 bytes)

holdkamp03.jpg (22556 bytes)

Holdkamp02.jpg (18313 bytes)


Nyheder