For岳turneringen 2004

For岳turneringen er afsluttet. Med hele 60 (mere eller mindre) deltagende spillere, satte vi mig bekendt ny klubrekord. Selvom 6 spillere udgik undervejs, forlവrneringen i god ro og orden. St㴠turbulens opstod egentlig i turneringsledelsen, da den ene turneringsleder, Bjarne Jensen, pludselig valgte at melde sig ud af klubben lidt inde i turneringen. Da undertegnede p堦orh室 havde meddelt, at jeg ville v沥 forhindret i at m堦rem hver tirsdag, stod vi alts堭ed et problem, men det lykkedes at f堡fviklet turneringen alligevel.  Men til efter岥t skal vi have fundet en anden lg.

Som ikke-deltagende i turneringen har jeg haft rig lejlighed til at f祠turneringen undervejs, og selvom jeg normalt sl岠mine folder i klubbens mesterklasse, s堳ynes jeg egentlig at den mest sp殤ende gruppe at f祍 denne gang var 4. klasse: Med ni helt nye medlemmer var det p堦orh室 sv沴 at vurdere klassen, som havde hele 20 deltagere. Det stod dog hurtigt klart, at de nye ikke havde t殫t sig at holde sig tilbage i pr歩efesten.

kristianS.JPG (16050 bytes)
Kristian Seegert

asbjorn.jpg (48806 bytes)
Asbjorsholm

VSKAK042.JPG (30361 bytes)
Benny Lauridsen

Kjaer.jpg (11566 bytes)
Kristian Kj沠Jensen

Som det er moradsystemets natur, fik vi en sp殤ende kamp i toppen, og det var f㴠i sidste runde at vinderen, Kristian Seegert, for alvor trak fra feltet. Og med en slutscore p堸 p. af 9 mulige, var han da ogs堥n meget fortjent vinder selvom han m峫e ogs堨avde marginalerne p堳in side her og der. Men en lille advarsel til spillerne i 3. klasse: Pas p堡t i ikke sl岠jer p堨am her. For han kan godt ske at have fart p塼p>2. pladsen (og dermed den anden oprykningsret) gik til Lars Tvis Knudsen.  Hvad der helt skete i sidste runde er endnu en g夥, men m峫e havde Lars p堦orh室 regnet ud, at han godt kunne tillade sig den "flothed" at udeblive? I hvert fald var 2. pladsen helt i orden. Lars har klart styrke til at kunne klare sig i 3. klasse. Torben Fogh kunne ellers have snuppet oprykningen med en sejr i sidste runde, men en s沤eles velspillende Max Parylewicz ville det anderledes i et flot parti, som jeg h墥r at vi kan f堡t se i klubbladet. I stedet var det s堼strong>Maria Kj沠Petersen der havde chancen for at n堯p, men hendes (ellers meget flotte) turnering fik en lidt mat afslutning med nederlag i de to sidste runder. En fortjent 4. pr歩e blev det dog til.  De to sidste pr歩er gik til to juniorer, som var lidt op og ned i denne turnering, Michael Madsen og Yury Shevtsov. Begge har potentiale til meget mere, men det er m峫e lidt frustrerende at se sm堰urke som Michaels lillebror Allan og nu Kristian smutte forbi...?

3. klasse blev helt domineret af Lange-dynastiet. Max Jansen-Lange var egentlig i en klasse for sig. Kun mor, Cathrin Lange kunne stikke en k氠i hjulet undervejs, men med en score p堸/9, stormer Max opad p半 styrkelisten, og nu bliver det sp殤ende at se ham forsvare det nye ratingtal 1527 i efter岥t. Cathrin sikrede sig sin 2. oprykning i denne s泯n, og det er jo heller ikke s堲inge endda. og med 7 p. var der luft ned til Peter Ulrich som snuppede 3. pr歩en med sine 5쯰>

En anden der skal pr歩eres kraftigt p堧eneralforsamlingen er Asbj Korsholm, som fik sin anden 1. pr歩e i denne s泯n, ved at vinde 2. klasse i ret overlegen stil. Allerede inden sidste runde var sejren i hus, og det var m峫e en del af forklaringen p堤et afsluttende nederlag?  Men oprykningen til 1. klasse er nu klar, og undertegnede vil ikke blive forbavset, hvis Asbjgs半 snupper en pr歩e i efter岳turneringen!  I "det slagne felt" blev det rimeligt nok Finn Laursen, der trak det l殧ste str堯g nu returnerer til 1. klasse. Daniel Ulrich satte lidt for mange halve points til i dette spil, men 3. pr歩en kan v沥 et plaster p堳岥t. Eivind Simonsen og Eskild Ebbesen lagde begge godt ud, men kunne ikke for alvor holde distancen.

1. klasse blev en sp殤ende aff沥, hvor fire spillere sluttede indenfor et halvt points afstand. Benny Lauridsen blev en fortjent vinder, i en turnering som han virkede til at have kontrol over, n岠man lige ser bort fra en enkelt "kortslutning" mod Peter Grove. Samme Peter missede sin chance for turneringssejr ved at tabe til Brian S害en i sidste runde. Dermed skubbede Brian faktisk Peter helt udenfor pr歩elisten, idet Dennis Helleg岤 samtidig kilede sig ind p堲. pladsen med en sejr i sidste runde. Efter sigende planl槧er Dennis at emigrere til hovedstaden efter sommerferien, og da Peter samtidig starter p堔jele Efterskole, efterlader de et lille hul i 1. klasse (og m峫e p堲. holdet?).

Endelig skulle selveste klubmesterskabet s堡fg峠i for岥ts mesterklasse. Efter Jesper Skjoldborgs overlegne sejr i efter岥t, lignede det en formssag at k堧skabet i hus, men Kristian Kj沠Jensen ville det anderledes. Kristian vandt for岳turneringen lige s堫nusende som Jesper vandt efter岥t, nemlig med scoren 8/9. Og midtvejs i turneringen lignede Jesper faktisk en slagen klubmester, men med en slutspurt med 5/5 i runde 5-9, n奤e Jesper de 6஠som rakte til en samlet sejr (og 2. pladsen i for岥t). S堥t tillykke herfra til den nye, gamle klubmester, som dermed vinder vandrepokalen til ejendom. Reglen er jo at man skal vinde 5 gange i alt eller 3 gange i tr櫬 og det sidste har Jesper netop pr泴eret.
3. pr歩en i for岥t gik til Jakob Kj沠Jensen, og dermed m堭an sige at de tre pr歩etagere er ved at v沥 blevet temmelig dominerende i klubturneringen. Det er nu 3. gang i tr櫠at de fordeler de tre pr歩er i mellem sig. Skal vi h墥 p嬠at et nyt navn snart vil blande sig?

/Steen