Holdturneringen, uge 44

2. division: Viby-Aars  7½-½

"Der er ikke hoget der hedder held i skak". Citat Børge Hansen.

1. holdet fik den helt perfekte start på årets turnering. Og det på trods af afbud fra vores ubestridte 1. bræt, Jesper Skjoldborg. At vi vandt denne kamp, var bestemt i orden, men vi havde nok marginalerne med os i forhold til sejrens størrelse.

I Jespers fravær var 1. bræt overladt til Jakob. Og det ansvar levede han fuldt ud op til med de sorte brikker. Først med en uproblematisk udligning, og efter en lille kombi der vandt en bonde, var modstanderen kørt mør. Hurtigt færdig var også reserven Brian Nielsen, der efter en smule vaklen ("er det i orden at tage remis?"), gjorde forholdsvis kort proces med sin modstander.

Kristian ofrede ret tvivlsomt en bonde i midtspillet, som et udslag af en overvurdering af sin egen stilling. Modstanderen præsterede dog kort efter at hoppe i en fælde der kostede en ren officer. Vibys-sejr, men det lignede fusk, Kristian! På 5. bræt havde Steen voldsomme problemer efter forfejlet åbningsspil. Modstanderen MÅ have haft noget afgørende, men i stedet blev der afviklet til et temmelig lige slutspil, hvor Aars-spilleren dog hurtigt gik galt i byen.

Lars spillede et kompliceret parti med gensidigt løberpar i en åben stilling. Lars fik en farlig fribonde, og havde vist mulighed for at afvikle til et vundet slutspil. I stedet endte partiet i en rasende tidnødsduel, hvor modstanderen overskred i træk 39. Da havde Lars 5-10 sekunder tilbage. Slutstillingen var formentlig remis. Remis blev til gengæld resultatet i Mortens parti. Morten havde vel en optisk fordel gennem det meste af partiet. Videre konkret blev det dog aldrig, selvom partiet blev spillet helt til ende med et rent bondeslutspil.

Peter Grove, fik en fin divisionsdebut i et parti hvor han var ovenpå fra start. Et godt positionelt pres fik sluttelig modstanderens forsvarsbolværk til at bryde sammen. En god og vigtig sejr!  Endelig var der så Henning Matzens parti, som undertegnede var belastet af at skulle kigge på...  Åbningen forløb for så vidt udmærket, men et par afbytninger fik partiet til at se ret lige ud. Så besluttede Henning at blæse til angreb. Mange officerer blev overført til kongefløjen. Og uret tikkede og tikkede. Og da kompleksiteten nåede sit højdepunkt omkring træk 30 var Henning nede på 3 minutter på uret... Alle de fine intentioner udmøntede sig så i et ret lige slutspil efter træk 40, men da slutspil tilsyneladende ikke var en af modstanderens spidskompetencer, så vandt Henning alligevel partiet ret hurtigt!

Alt i alt skal vi ikke være utilfredse. Og nu er det lykkes os at lægge maksimalt pres på de andre tophold i gruppen.
Kampen i tal her.

Lidt om de øvrige holds indsats i denne uge:

Mesterrækken: Viby II - Nordre II  1½-6½

Et nederlag i den forventede størrelse, må vi vel erkende. Samtlige vores spillere var klart underratede. Så jeg vil vælge at fremhæve de to spillere, som rent faktisk lavede en meget flot præstation: Thomas Blum (1715) var (også) 200 ratingpoint underlegen sin modstander, men fik hurtigt en klar fordel. Og selvom det så ud til at være ved at smulre til sidst, så lykkedes det at hive et helt point hjem. Dagens halve point blev noteret af klubbens nye mand, Søren Jensen, efter et parti hvor han ellers var noget under pres. Af de øvrige spillere var vel kun Svend og Asbjørn i stand til at matche deres modstandere det meste af vejen.

A-række I: Hinnerup I - Viby III 4½-3½

Et nederlag, men i virkeligheden nærmest en halv sejr. Vores hold var oppe mod et på papiret noget stærkere hold, men vores bredde gjorde at vi hev 2½ p. hjem på de nederste 3 brætter. Dertil kommer en fik skalp af Børge på 1. brættet. Dagens vindere: Børge, Daniel og Eskild. Remis til debutanten, Per Kjær, (Marias far), som blev indmeldt i klubben ved samme lejlighed!

A-række II: Viby IV - Skanderborg II  2½-5½

Igen et klart underratet Viby-hold oppe mod overmagten. De tørre ratingtal sagde at det forventede resultat var 1-7, men Brian Kristensen, Per Møller (sejre) og Ove Kehlet (remis), ville det anderledes. Brian spillede et flot angrebsparti, som vi kan håbe på at få at se i klubbladet. Pers sejr var resultatet af et langt omskifteligt parti. Til slut faldt modstanderens vinge, men da var stillingen også tabt for ham.

D-rækken: Viby VII - Viby VI  ½-4½

Det store prestigeopgør, hvor det skulle vise sig at vores juniorhold (Kristian, Maria, Tobias og Malthe + farmand Max) kunne leve op til at have det laveste hold-nummer. 6. holdet knuste 7. holdet, men undervejs havde såvel Michael Soelberg, Svend Aage og Michael Jochimsen klar fordel, så mere sikkert end som så var det altså ikke. Viby 6 ligger nu godt til i gruppen, men der er ingen grund til at tro at 7. holdet vil falde igennem i denne gruppe. Og der er masser af kampe endnu!

/Steen