Holdturneringen, uge 47

2. division: Viby-Vejgaard  7-1

Efter to runder har 1. holdet taget en suveræn føring i 2. division. 7½-½ sejren over Aars blev fulgt op af næsten lige så sublime cifre i dagens kamp.

Allerede fra start lignede det en storsejr. Vejgaard mødte kun op med 6 spillere. Yderligere én ville siden dukke op, men allerede da urene blev startet kunne vi notere et 1-tal ud for Peter på 8. brættet. Vejgaards 2. bræt kom så endelig - men blot for at blive udsat for en veloplagt Jakob, som afsluttede effektfuldt med et tårnoffer.

Storebror Kristian vandt ligeledes ubesværet. Modstanderens konge forblev i centrum, og da stillingen blev åbnet, måtte det gå hurtigt galt.  Til gengæld fik Jesper forbavsende lidt ud af sine anstrengelser i dag. I løbet af ingen tid var en stor del af brikkerne byttet af, og remisen var vist ok. Som tårnhøj ratingfavorit var Jesper nok  lidt skuffet, men for at vinde kræves der stadig en fejl fra modstanderen, og den kom ikke i dag.

Hennings parti så denne skribent ikke meget til. Henning stod vist bekvemt det meste af vejen og i tidnøden blev hele pointet hevet hjem. Morten fik også slidt sin modstander op efter at have stået lidt passivt undervejs. En bonde blev erobret - til gengæld fik modstanderen løberparret som kompensation. Det lignede noget som modstanderen burde have kunnet holde, men respekt for Morten!

Slutspillet på bræt 3 lignede umiddelbart ikke noget Vejgaard-spilleren kunne holde. Lars havde en fed merbonde og hver spiller havde bare en sortfeltet løber tilbage. Men på mirakuløs vis kunne stillingen lige præcis holdes. Dagens andet halve pointtab.

Undertegnede rundede kampen af ved at vinde et langt parti, som var mere kompliceret end egentlig velspillet... Flere gange troede jeg at modstanderen var færdig, men han blev på imponerende vis ved med at finde skjulte ressourcer. Omkring træk 40 var stillingen tæt på at være udlignet, men et par præcise træk lige efter tidsnøden sikrede det hele point.

Kampen i tal her.

Med sammenlagt 14½ p. af 16 mulige har vi dermed gjort vores pligt (og lidt til) mod to af gruppens svagere hold. I næste runde bliver det alvor, når vi drager til Randers. Randers-holdet meldte sig i dag ind i oprykningskampen ved at vinde opgøret mod Nordthy med 4½-3½. De to hold bliver formentlig vores værste konkurrenter.

 

Mesterrækken: Viby II - Skødstrup  4 - 4

Efter det klare 1. runde-nederlag blev det dagen, hvor vores 2. hold meldte sig ind i kampen om overlevelse i mesterrækken!  Med en samlet forventet score på 1,38 kunne man ellers godt have frygtet nye store tæv mod et Skødstrup-hold som tidligere har voldt vores 1. hold stort besvær. Men det stod egentlig hurtigt klart, at vores 2. hold var meget bedre med i dag.

Asbjørn mødte frem med en åbningsforberedelse på godt 30 træk! Hvor langt modstanderen egentlig fulgte varianten, er jeg ikke klar over, men de to spillere havnede ret hurtigt i et slutspil hvor Asbjørn vel stod en anelse bedre. Remis blev resultatet og det er jo også acceptabelt mod en habil mesterspiller!  Thomas Blum som var helten i den seneste kamp, gik endnu engang uimponeret til sagen. Faktisk så det fuldstændigt ubesværet ud, hvordan han vandt to bønder og siden partiet mod en rating-2000-modstander. Vi venter spændt på næste kapitel, Thomas.

Dagens to øvrige sejrherrer blev Berno og reserven  Eivind på de to nederste brætter. Og udefra set virkede det som to helt retfærdige resultater.  Sidste mand på tavlen - med en remis - var Brian Sørensen, som faktisk så ud til at have haft pæne chancer for at lave et helt point. 
Kampen i tal her.

/Steen

Nyheder