Efterårsturneringen 2004

Af Steen Andersen

30. november var dagen for sidste runde i årets efterårsturnering. Det var lidt ambitiøst planlagt, men omvendt er det rart at kunne færdiggøre turneringen inden jul. Og for langt de fleste spillere har det da heller ikke været et problem at nå at færdigspille deres partier i tide. Desværre har vi stadig enkelte partier tilbage i 2. og 4. klasse. I begge klasser har vi dog allerede fundet en klar vinder.

P6010012a.JPG (14357 bytes)Mesterklassen fik et forudsigeligt slutresultat. Jesper Skjoldborg endte som en suveræn vinder, med 8½ p. (Her skal indføjes at eftersom Benny Lauridsen kun spillede 4 partier, tildeles alle spillere 1 point i det indbyrdes parti - spillede partier rates selvfølgelig efter faktisk resultat). Brødrene Kjær Jensen, Kristan og Jakob, sluttede (som sædvanlig) på de to øvrige podiepladser, begge med 6½ p. Korrektionen gav Kristian 2. pladsen. I den anden ende af tabellen ligner det en returbillet til 1. klasse til Brian Sørensen, som ellers havde stillinger til meget mere end de to remiser han spillede sig til. Tilmeldingen til forårsturneringen vil vise, om Jens Fogh også må gå den tunge gang.

Lau Bjerno blev en aldeles suveræn vinder af 1. klasse. Scoren 8½/9 taler for sig selv. Mere spænding var der om den anden oprykningsgivende placering. Og det var vel lidt overraskende, at det blev Børge Hansen der snuppede denne 2. plads (6 p.), når man husker den lidt blege forårsturnering han præsterede. Men Børge har vist fundet sin anden (tredje?) ungdom i dette efterår, hvor han også har lagt hårdt ud i holdturneringen.  Svend Enevoldsen måtte tage til takke med en 3. præmie på dårligere korrektion end Børge.

Eskild Ebbesen.jpg (13441 bytes)2. klasse blev vundet i lige så suveræn stil af Eskild Ebbesen. 8½/9 og ikke megen slinger i valsen. Klassen mangler stadig at få færdiggjort 3 partier, og Ove Kehlet kan med en sejr i sidste runde nå op til Brian Kristensen og Per Møller der begge sluttede på 5½. Korrektion skal så placere præmierne, og her vil Brian og Ove stå stærkest, da de begge har slået Per.

3. klasse blev den eneste uden en suveræn vinder. Længe lignede Lars Tvis Knudsen en vinder af gruppen, men en alvorlig kikser mod K.S. Andersen spillede kortene over i Carsten Krauels hænder. Lars og Carsten sluttede begge på 6½, men Carstens korrektion var bedst. Torben Fogh tilspillede sig 3. præmien ved at slå KS. i en ren "bronzekamp" i sidste runde.

tobias.JPG (14760 bytes)Turneringslederne var så uforsigtige at lade de 12 spillere i 4. klasse spille alle-mod-alle. Det har gjort det en anelse vanskeligt at blive færdig til tiden. Men en sikker vinder er allerede fundet i Tobias R. Boje, som efter to indledende remiser har gjort rent bord i gruppen. Med et parti tilbage har Tobias scoret 9/10!  2. pladsen besættes lige nu af Vagn Jensen med 6½ p., men Vagn har færdigspillet, så Malthe (6/10) og Maria (5½/9) har begge muligheden for at komme forbi.