vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler

Redaktør:   Eskild Ebbesen

Simultanaften . . . 

Tirsdag den 11. februar var klubbens medlemmer blevet inviteret til at spille simultan mod de seneste 3 års klubmestre, Kristian K. Jensen og Jesper Skjoldborg, som samtidig udgør bræt 1 og 2 på klubbens 2. divisions hold.

Der var i alt 25 spillere som tog udfordringen op, og lad os bare sige at der blev ydet kamp til stregen!

De 25 blev inddelt i to hold, et på hver side af en hesteskoformet bordopstilling, som så først dystede mod den ene og siden mod den anden. Hver spiller havde 30 minutter og simultanspilleren 45 minutter.
Det viste sig dog hurtigt, at der var en vis forskel på de to hold. På den ene side havde mange af de mere rutinerede valgt at sætte sig, mens dem der sad på den anden side var kendetegnet ved at være klubbens mest fremadstormende spillere + Børge Hansen.

kkjsimul.jpg (27001 bytes)

Kristian var i første ombæring oppe imod de rutinerede kræfter, der ydede rigtig god modstand, og han fik således hurtigt mange kritiske stillinger. Bl.a. mistede han i løbet af få træk en officer imod Johnny Sparvang og Henrik Schrøder, mens det blev til en dårlig stilling mod Poul Erik Andersen. Et bonderov mod Finn Laursen viste sig også at være lidt for forhastet. Efter den begyndelse begyndte partierne dog at vende til Kristians fordel, på nær mod Johnny hvor han hurtigt måtte kapitulere. Til gengæld blev stormen nogenlunde reddet af mod Poul Erik, som dog tiltvang sig en remis, mens Henrik måtte kapitulere. I alt afgav han to point i denne runde.

I samme runde var Jesper Skjoldborg oppe imod de unge løver (der er nok nogle som bliver smigret over denne betegnelse!). Og selvom det da ikke skorter på rutine i at spille simultan , tegnede det sig hurtigt til at blive de største bøllebank Jesper har lagt navn til! Det kneb også med at få afgjort nogle partier, så tiden fløj jo af sted på alle ure, og inden man ser sig om er man i rablende tidnød!

Max kom hurtigt galt af sted, men mor skulle nok lige vise vejen. Der blev for alvor stoppet huller i Jespers stilling, først på den ene fløj og da han troede problemerne var overstået med kvalitet i undervægt, var Cathrin fræk nok til at prøve selv samme nummer på modsatte fløj! Bent O. hoppede i en åbningsfælde så han mistede dronningen for 2 officerer, men der blev ufortrødent kæmpet videre. Efter 45 min. så det for alvor kritisk ud, Bent havde spillet rigtig godt og på trods af dronning i undervægt arbejdede de resterende officerer nu så godt sammen at et farligt angreb var stablet på benene, Cathrin stod stadig til gevinst. Asbjørn havde opsnappet en bonde. Jens Fogh havde kastet alle sine brikker efter den stakkels hvide konge. Ove Kehlet havde vundet et helt tårn. - Og tiden løb ufortrødent videre og gav anledning til en meget stresset Jesper Skjoldborg, der blev nødt til at spæne frem og tilbage mellem brætterne, Ove i den ene ende og Bent O. i den anden. Til sidst vendte løjerne dog en hel del, ganske vist var partiet mod Ove færdig, med Ove som sejrherre, men Bent var, temmelig ufortjent, blevet sat pludselig mat med under 10 sekunder tilbage på uret, Jens havde formøblet sit angreb og tabte på tid. Asbjørn var dog fræk nok til at give træneren en lille lektion, og ligefrem afslå hans ellers så generøse remistilbud. Kort tid efter blev flere brikker snuppet og Jesper måtte kapitulere. Et nederlag som dog bringer et lille smil frem, det var lækkert at se at han kunne holde fast på stillingen, for guderne skal vide at Jesper prøvede alt!

Tilbage sad Cathrin og Torben Fogh som de 2 sidste. Begge stod, eller i hvert fald havde stået, til gevinst, men rutinen sejrede og Jesper trak det længste strå begge steder, dog ikke uden at skamme sig. Jesper takkede for god motion og underholdning. Hvis I synes han begynder at blive lidt tidlig gråhåret, ja så ved I jo hvorfor!

Efter en lille pause hvor de personer som havde vundet/remis kunne snuppe en gratis øl/vand, og Kristian/Jesper kunne få sig et tiltrængt hvil, og få stresset lidt af, var vi klar til aftenens 2. og sidste chance for at drive gæk med nogle af klubbens stærke spillere.

Kristian skulle forsøge at revanchere Jespers ubehagelige oplevelse mod "de unge Løver + Børge". Og 2.runde bød således heller ikke på så mange kritiske stillinger, på nær at der igen røg en officer og dermed partiet mod Peter Grove, som også havde noget at hævne efter et forsmerteligt nederlag mod Jesper, hvor han fik en kort lektion i initiativ/udvikling.
Til gengæld sørgede modstanderne denne gang for at Kristian fik sved på panden ved at flytte hurtigt og sørge for at hans tid gik. For eksempel var der temmelig langt mellem Ove Kehlet og Børge Hansen, som begge sad med glimrende stillinger og begge var dygtige til at koordinere sine træk, så man ventede med at flytte til Kristian var i den anden ende… Dette resulterede naturligvis i en noget stresset Kristian, som derfor ikke fandt de bedste træk hver gang. Det betød bl.a. at han fra at have haft en rigtig god stilling mod Cathrin Lange pludselig skulle stille sig tilfreds med remis. Også Børge endte med at holde et tårnslutspil remis, og med vingen helt oppe nåede Kristian lige at afgøre et par situationer til egen fordel, således at han igen slap fra at sætte yderligere point til mod de dygtige modstandere.

jssimul.jpg (24451 bytes)

Hvis man kender Jesper ret ved man at han havde det skidt med 1.runde, så nu skulle der andre boller på suppen - og det kom der!

Ikke de store problemer nogen steder, men pludselig røg en kvalitet mod Kurt Ålbæk. Jürgen Fode havde fået fanget sin dronning, Johnny Sparvang og Hans Rohde var blevet offer for et officersoffer i kongestillingen. Finn Laursen var nede med en kvalitet og Poul Erik Andersen havde lavet en dum fejl i åbningen, der kostede et helt tårn. "Stille og roligt" blev stillingerne kørt sikkert hjem, og selv partiet mod Kurt Aalbæk var nu vendt til Jespers fordel. Til sidst sad kun Berno Hansen tilbage, resten var blevet elimineret, og efter et yderst spændende parti måtte også Berno kapitulere. Dermed rent bord, og således gik det til at Jesper alligevel gik glad hjem!

Alt i alt en god aften, som blev positivt mødt af klubbens medlemmer, der tilsyneladende satte pris på, at der skete lidt noget andet!
Hvis vi får tid, vil der i løbet af foråret blive taget initiativ til et par andre arrangementer!

Jesper Skjoldborg og Kristian Kjær.

 

Klubblad
nr. 102
Februar
2003

Udvalgte artikler:

Ældre klubblade (PDF)