vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler

Redaktør:   Eskild Ebbesen

Århusmesterskabet!
(set fra sidelinjen!)

Af Jesper Skjoldborg

Viby Skakklub var talstærkt repræsenteret ved denne turnering, 11 mand, som da også fik sat et eftertrykkeligt aftryk på turneringen!

I den øverste gruppe havde man fundet på et nyt tiltag, en såkaldt knockout turnering. Her var Vibys formand minsandten meldt til start, men desværre gik det ikke helt som forventet, bl.a. pga. et par ærgerlige nederlag undervejs.

I basis 1 forventede undertegnede og de fleste øvrige Vibyspillere, at Dennis Hellegaard, der for alvor har vist opadgående formkurve på det sidste og må betragtes som et rigtig godt bud på en snarlig mesterspiller, skulle smadre alt og alle.

Det gik også planmæssigt 2/2 og en kanonstilling + den faktor at modstanderen havde 28 sekunder til ca. 16 træk, det kunne vel ikke gå galt. Men i tankerne var Dennis allerede fremme ved næste runde, eller måske snarere på vej i byen, og det lykkedes at sælge dronningen og dermed partiet. Brandærgerligt, nu kunne det…..

Om det var manglende motivation skal jeg ikke kunne sige, men i hvert fald lykkedes det ikke rigtig Dennis at rejse sig, og slutscoren på 4 point står ikke mål med den faktiske spillestyrke!

Brian Nielsen var også med i denne gruppe, og også han må betragtes som væsentlig bedre end sin rating, eller også synes vi i Viby bare, at hinanden spiller så kanon godt! Men et par dumme nederlag sneg sig ind på scorekortet, og den absolutte topplacering blev ikke tilfældet. Med 4½ point blev det dog til en præmiegivende 2.plads, 400 kr. og 2 flasker jubilæumsrødvin!

I basis 3 var Berno og Jens Jørgensen med. Berno er skakmæssigt inde i en god periode, så måske lurede et godt resultat. Desværre blev en sejr efterfulgt af et par nederlag. Det blev dog til 4 point og en pæn ratingfremgang. Jens Jørgensen har ikke spillet turneringsskak i 22 år, så det gamle ratingtal fra 1981, kunne godt vise sig at blive mere end svært at forsvare. Men Jens gik uimponeret til sagen, og hjemførte hurtigt 2 point. De sidste 2 partier blev desværre tabt, men mon ikke Jens alligevel er rimelig godt tilfreds?!

I basis 4 var hele 3 Vibyspillere at finde, Eskild Ebbesen, Kurt Ålbæk og Henrik Schrøder.

Eskild spiller jo altid godt i klubben og i årets holdturnering er det jo gået forrygende ikke mindst med et par sejre over mesterspillere. Men det var ikke mesterspillere han her var oppe imod og det var ikke Viby Skakklub, men mon ikke han alligevel kunne hive noget op af hatten? Desværre ingen kaniner i denne omgang - svært at sige hvorfor spillet ikke vil køre andre steder end i klubben - måske han selv har en forklaring?!

Kurt, vores nye medlem, oplever i øjeblikket sin anden ungdom rent skakligt, måske det har givet lidt motivation at skifte til "byens bedste klub"!

I hvert fald kørte det rigtig godt for Kurt, som med en sejr i sidste runde kunne sikre sig en delt 1.plads. Det blev dog kun til remis, men med 4½ point blev det dog til en pæn ratingfremgang og 300 kr.!

En af de helt store positive Viby overraskelser i denne turnering var Henrik Schrøder, som spillede en kanonturnering. Han lagde utrolig hårdt fra land med 4 sejre af lige så mange mulige! Vi var allerede begyndt at regne på, hvad han ville komme på i rating med 7/7, men desværre indtraf et ærgerligt nederlag til en af gruppens lidt svagere spillere. Det blev dog til en sejr i 6. runde, og nu skulle 1.præmien bare sikres med en hurtig remis i sidste runde. Men modstanderen, Kurt Ålbæk, var naturligvis ikke fredelig indstillet, og de måtte i stedet ud i en lang og drabelig kamp, som  den grad hældte til Henriks fordel. Henrik var bl.a. foran med en officer undervejs, og jeg må ærligt indrømme at jeg ikke så afslutningen og dermed er dybt uforstående over at det blev remis, måske Henrik var lidt en kylling! Men 5½ point havde han nok ikke turde håbe på inden turneringen! Med den sikre 1.plads fulgte 2 flasker rødvin, 1600 kr. og en ratingvækst på 135!

Og så til juniorerne, som dominerede de 2 nederste grupper.

I basis 5 var Jens Fogh og Asbjørn Vibys repræsentanter, og dem kunne vi være umådeligt stolte af. Trods en meget skidt start med ½/2 lykkedes det Asbjørn at kæmpe sig tilbage i turneringen, og med en fornem slutspurt på 4½/5 sluttede han på 5 point, som rakte til en 2. plads, der indbragte 2 flasker rødvin, 400 kr. og 90 ratingpoint!!

Jens tabte til Asbjørn i 3.runde, men ellers var der ikke meget der kunne true ham. Han spillede rigtig god skak, og med 5½ point fik han en fortjent 1.præmie på 2 flasker rødvin, 1600 kr.!! og 104 ratingpoint!!!

I basis 6 var Max Lange helt ustyrlig. Det blev til en ren sejrsmarch fra runde til runde. Ja rent faktisk blev det til 7 sejre af lige så mange mulige, og dem som ikke havde forstået budskabet fra sidste års holdturnering (6/6 max.), begynder vel efterhånden at kunne forstå sammenhængen med hans navn. Et navn som forpligter, ikke mindst når man hedder det samme som en skakåbning ("Max Lange")!!

Dermed blev det også til 2 flasker rødvin og 1600 kr. til Max, samt 198 ratingpoint til kontoen! Måske får Max det lidt svært næste gang, men man skal jo aldrig sige aldrig!

 

Klubblad
nr. 102
Februar
2003

Udvalgte artikler:

Ældre klubblade (PDF)