vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler.

Redaktør:   Eskild Ebbesen

Skak overhovedet . . .

Jeg tænker - og sommetider falder tanken på, om det er en betingelse, at kunne spille skak på højt niveau, for at have en mening om skak. Selv på mit ydmyge niveau er skak stadig sagen. Jeg elsker duellen. Det at kunne bringe materialet i en position, der helt i skakkens ånd, med kløgt, kan „knuse" modstanderen.

Skakken har det svært i konkurrence med andre interesseområder. Her kunne nævnes en masse „modstandere", der er med til at skærpe konkurrencen om medlemmerne, og dermedi den sidste ende om skakkens overlevelse som attraktiv aktivitet.

Men hvorfor ikke forsøge at bekæmpe denne konkurrence med de midler, der rent faktisk er det grundlag skakken er bygget på, nemlig med kløgt at besejre „modstanderne".

Her må vi have brikkerne op på brættet for at se om stillingen kan holdes? - Men „Kongen" er angrebet fra mange sider, og angrebet ser desværre så afgørende ud, at der er udsigt til at skakken bliver sat mat.

Hvilket træk skal nu findes frem for at undgå det? Egentlig ligger det lige for. - Se på Viby Skakklub. Her er klubbens bedste spillere faktisk de mest aktive. - Tænk engang, de viser sig i klubben, og så deltager de også i klubturneringen. Det være sagt fordi det er så vigtigt at topspillerne viser sig.

Tag til eksempel turneringer som Århusmesterskabet og Festugeturneringen, som for år tilbage var turneringer, der virkelig kunne samle rigtig mange spillere, men som nu på det nærmeste er ved at uddø, pga. af manglende tilslutning, fordi de „stærke" spillere vælger turneringerne fra.

Jeg overvejer udmelding af Støtteforeningen, hvis ikke de stærke spillere stiller op til disse turneringer. Jeg kan ikke se formålet med at sende spillere ud til andre turneringer med støtte via mit kontingent, hvis ikke de også er parate til at gøre skakken synlig lokalt.

Svaret på skakkens overlevelse er kort og godt „synlighed", og her er det en betingelse, at mestrene viser sig ved at stille op, når der inviteres til turneringer og glemmer, at det ikke er tennis eller golf de fik tildelt evner til.

Hvis ikke, så kommer skakken aldrig blot i nærheden af disse sportsgrene i popularitet.

Red.

 

 

Klubblad
nr. 104
Maj
2003

 

Udvalgte artikler:

Blad nr. 103

Blad nr. 102

Ældre klubblade (PDF)