vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler.

Redaktør:   Eskild Ebbesen

DM i børnehøjde!

Af Jesper Skjoldborg

Viby Skakklub var talstærkt repræsenteret ved Danmarksmesterskaberne i Horsens, især havde mange af vores talentfulde juniorer valgt at teste formen!

MortenKPoulsen.jpg (25006 bytes)

Morten Kjær Poulsen har haft en skidt periode med dårlige resultater, men valgte alligevel at deltage sammen med de andre juniorer. Han kunne, som en af de 8 stærkest tilmeldte juniorer under 21 år have valgt at spille med i Kandidatklassen, men valgte i stedet lidt utraditionelt at stille op i en almindelig 5 runders Mestergruppe. Måske alligevel et fornuftigt valg, med nuværende form var risikoen for at blive slagtet i den stærke Kandidatklasse helt klart til stede!

Thomas Blum er ganske vist helt ny mand i klubben, men med mange år på bagen i skoleskakregi, hvor det i år blev til en flot 3.plads ved Danmarksmesterskaberne, og dermed kvalifikation til Nordiske Mesterskaber, er det jo ikke hr-hvem-som-helst!
Og også i den her turnering viste Thomas at han har fået smag for sejrens sødme, da han med 4 point af 5 mulige, og en forventet score på ca. 2, både vandt sin gruppe og samtidig indkasserede mere end 60 ratingpoint!!  Fortsætter han sådan er der jo ikke lang vej til mestertitlen!!

tilskuere3.jpg (8511 bytes)
Thomas Blum og Andreas Sørensen

Andreas Sørensen har gennem de sidste mange år blevet betragtet som underratet. På trods af glimrende resultater i skoleskakken og i klubben, mangler det at smitte af på turneringssiden og dermed også hans ratingtal. Og til stor undren blev heller ikke dette nogen succes, da han kun lige akkurat holdt sin forventede score, nu må det da snart være et spørgsmål om kort tid…

Peter Grove har haft en kanonsæson indtil videre, ikke mindst inden for skoleskakken, hvor det bl.a. er blevet til et Dansk Mesterskab! Men nu er han også for alvor begyndt at rykke på sig i voksenskakken. I klubben er han på vej op i 1. klasse og han har lige vundet en koordineret turnering med 7/7!!

Han havde valgt kun at spille 5 runder, da det tidsmæssigt skulle passe sammen med en af hans kammerater, som også deltog. Og Peter viste igen at det ikke er nogen tilfældighed med de mange flotte resultater. Ganske vist havde han også heldet på sin side i flere af partierne, men det tæller jo også! 4½ point.

Asbjorn.jpg (16866 bytes)

Asbjørn Korsholm mangler at gøre et afgørende ryk i den rigtige retning, men det har længe ligget og luret, så mon ikke det snart kommer! Personligt havde jeg regnet med at dette skulle være turneringen, hvor flaget skulle hejses, og det blev det sandelig også! Med 4 sejre og 3 remisser vandt han suverænt sin gruppe, men ratingmæssigt var udbyttet ikke så stort, da hans forventede score var så høj som 4,5 point! Men 45 ratingpoint blev det dog til!

JensFogh.jpg (23336 bytes)

Jens Fogh gør ligesom flere af de andre også enorme fremskridt i øjeblikket. Ved ÅM vandt han sin gruppe og over 100 ratingpoint, så her skulle han forsøge at fortsætte opturen. Han havde været heldig med gruppeinddelingen, hvor han var blevet placeret som en af de klart lavestratede i en gruppe med spillere på op til over 1700. Det resulterede i en umådelig lav forventet score turneringen igennem, og da han samtidig fik høstet en masse point, så det atter godt ud ratingmæssigt. Efter 3 runder var han med 3 sejre allerede over bonusgrænsen, men desværre tabte han et par kampe (personligt mente han, at det skyldes sin AGF-trøje, hvis dårlige resultater smittede af på hans spil), og slutresultatet blev på 4½ point af de 7 partier. En meget flot indsats da han mødte et ratingsnit på over 1600. Alt dette betød da også en overvældende ratingfremgang på ca. 200 og et nyt ratingtal på ca. 1600!!! Jens har kun deltaget i 3 koordinerede turneringer, hvilket gør hans nuværende rating helt fantastisk. Jeg startede selv i Viby da jeg var på Jens´ nuværende alder, og lå da længe og rodede rundt omkring de 1100. Efter mine 3 første turneringer havde jeg måske ca. 1180?! Så altså et stort kadot til Jens som er en af dem vi forventer os meget af!

Max Lange har vundet flere hundrede ratingpoint i de sidste par turneringer, så man kunne frygte det ville blive svært at fortsætte fremgangen. Især fordi Max var placeret som højestratet i den 24-mand store gruppe, så der skulle for alvor nogle sejre på bordet! Han fik en lidt sløj start på turneringen, men takket være en god afslutning, blev det dog til og et "beskedent" ratingtab på 45.

Som det kan læses af ovenstående var det en turnering med op- og nedture, men overordnet set blev det dog en succes. Med en samlet ratinghøst på ca. 320, nogen dog mere grådige end andre, fortsættes de hastige skridt mod "fame and glory", og før vi ser os om overtager de sgu‘ nok 1.holdet, men det kan vi vel også godt leve med.

Klubblad
nr. 104
Maj
2003

 

Udvalgte artikler:

Blad nr. 103

Blad nr. 102

Ældre klubblade (PDF)