vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler.

Redaktør:   Eskild Ebbesen

Partianalyser

Af Bjarne Jensen

Vores redaktør har haft en svær tid her i foråret - det er virkelig ikke blevet til mange point! Mon dog ikke der vil ske en klar forbedring i den kommende efter-Jussopow-tid eller måske er det en nedrykning der skal til, for igen for alvor at komme på tavlen?! At han jo faktisk kan spille skak er der vel næppe mange der er i tvivl om??, men ellers kommer der et bevis her.

Eskild Ebbesen-Daniel Ulrich
Forårsturneringen, 2003, 1. Klasse. 5 runde.

wpe1.jpg (15609 bytes)

Klik på diagrammet for at se partiet, men find lige først sorts bedste træk i denne stilling!

 

Jeg fandt også følgende frygtelige fejl i et af mine partier fra DM i skak i Horsens. Forhistorien er den, at jeg lige havde forladt påskefrokosten med familien - og havde så absolut lyst til en hurtig remis. Jeg har de sorte mod Kim Nielsen, Stouby:

dia8.jpg (24428 bytes)

Hvad er sorts naturligste træk i denne stilling? (Klik diagrammet for at se partiet).


Oprykningskampen skærpes… Med så mange hårdtkæmpende oprykningskandidater i 1. klasse har "de andre" i gruppen det svært. Vi skal se et par eksempler:

Carsten Krauel - Brian Sørensen, forårsturneringen, 2003, 1. Klasse. 6. runde.

Carsten Krauel - Andreas D. Sørensen, forårsturneringen, 2003, 1. Klasse. 4. runde.


Da jeg lovede at kommentere partier skulle jeg måske have taget et forbehold?! Jeg aner nemlig ikke noget om Siciliansk. Der er meget andet jeg heller ikke ved noget om, men netop denne åbning har aldrig sagt mig noget, eller: Jeg undgår den omhyggeligt, fordi der altid går et eller andet helt galt…kort sagt: jeg taber! Hvad gør man så når man alligevel skal kommentere? Foregiver at gå til Italiensk for begyndere? Næh, jeg forsøger at lade som ingenting og kommenterer slet ikke åbningstrækkene.
Specielt interesserede kan kigge i diverse mere eller mindre omfangsrige åbningsbøger... Så vidt jeg forstår min nye analysemakker, Fritz, kunne begge spille bedre, men når dog frem til en hovedvariant efterhånden.

Vi er til holdkamp: Viby 6 - Skanderborg 4, D-rækken, 1.bræt. Vor mand Carsten Krauel har sort mod Kristian Nymann Jakobsen. Se partiet her.

Klubblad
nr. 104
Maj
2003

 

Udvalgte artikler:

Blad nr. 103

Blad nr. 102

Ældre klubblade (PDF)