vibylogo.gif (1863 bytes)

Klubbladet

Klubbladet udkommer ca. 7 gange om året. Her på siden kan du læse udvalgte artikler.

Redaktør:   Eskild Ebbesen

Gulvskakmesterskabet
for juniorer i Vibycentret!!

Af Jesper Skjoldborg

GroveVibycenter.jpg (23422 bytes)

Lørdag d. 7. juni var Viby Centret endnu en gang vært for det årlige juniormesterskab på gulvbræt! En traditionsrig turnering med mange år på bagen, af tidligere vindere findes så stærke navne som I.M. Rasmus Skytte og I.M. Nicolai V. Pedersen!! Ingen I.M.´ere var med i år, men derimod et stærkt udpluk af morgendagens stjerner, primært fra Viby Skakklub.

Turneringen spilles som cupsystem, så der var ikke råd til et eneste nederlag. Koncentrationen skulle derfor være på sit højeste, for 6 minutter pr. mand er ikke ret meget når man spiller med de store brikker.

De 8 spillere, som deltog, var følgende (seedningsnummer i parentes):

(1-4) Peter Grove (Viby)
(1-4) Jens Fogh (Viby)
(1-4) Asbjørn Korsholm (Viby)
(1-4) Jakob Risager (Hinnerup)
Max Lange (Viby)
Thyge Enggaard (Hinnerup)
Yury Shevtsov (kommende Viby?)
Daniel Kornum (kommende Viby?)

I 1.runde gik Peter Grove videre efter en lidt heldig sejr over Max, Jens Fogh med sejr over Yury, Jakob Risager med sejr over Daniel og endelig Thyge med dagens største overraskelse, da han slog Asbjørn ud af hovedturneringen!

Således havde vi fundet 4 spillere, som var videre i hovedturneringen, men inden vi fortsatte med den, spillede de 4, som var slået ud, om 2 fine præmier! Her trak Asbjørn det længste strå, og fik dermed et lille plaster på såret ovenpå hans meget overraskende nederlag mod Thyge. Max Lange snuppede den anden præmie.

Tilbage til hovedturneringen: semifinalerne stod mellem Peter Grove vs. Jens Fogh og det rene Hinnerupopgør Jakob Risager vs. Thyge Enggaard. Minsandten om ikke Thyge fulgte op på den store overraskelse mod Asbjørn, ved igen at slå en af de seedede spillere ud, igen i en overbevisende sejr! I den anden semifinale blev det også spil til et mål, i en kombination af godt spil af Peter, og spil langt under vanlig standard af Jens Fogh.

Efter en kamp om 3.pladsen med sejr til Jens Fogh, var vi således nået frem til klimakset, finalen mellem Peter Grove og favoritdræberen Thyge Enggaard!! Finalen blev utrolig spændende, men i sidste ende viste Peter Grove, hvorfor han lige har modtaget Vibys pokal som årets junior, og kørte sejren i hus!!

Et stort tillykke til Peter, som sætter et flot punktum på en forrygende sæson i Viby Skakklubregi!

Klubblad
nr. 105
Juni
2003

 

Udvalgte artikler:

Blad nr. 104

Blad nr. 103

Blad nr. 102

Ældre klubblade (PDF)