Stormatch

Af Lars G. Hougaard

Tidligere på året deltog Viby for første gang i den stormatch, som holdes årligt mellem de store klubber i Århusområdet. Sidste år blev vi også inviteret med, men kunne ikke deltage pga. manglende tid ift. klubturneringen.

Som udgangspunkt skulle klubberne stille med 16 spillere. Da der var tale om hurtigskak, stillede vi med så mange hurtigskakhajer som muligt (læs juniorspillere). Pointsystemet var en blanding af brætpoint og matchpoint. Da der deltog 5 klubber (SK1968, Nordre, Århus, Skolerne og Viby), kunne man ikke spille klub mod klub med alle 16 spillere. I stedet blev et snedigt system udtænkt af Tom Petri fra Nordre, så man blev tildelt point efter rating og scorede point. Man mødte så en spiller med nogenlunde samme pointscore.

I hver runde var der så et antal opgør mellem f.eks. Viby og Nordre. Vinderen af de enkelte klubopgør fik 2 matchpoint. I hver runde spillede vi så både en match mod SK1968, Nordre, Århus og Skolerne.

Efter alle runderne kiggede man så også på den samlede score i de respektive klubopgør og vinderen fik så igen 2 matchpoint.

Det var så meningen, at vi skulle spille 4 runder, men selve rundelægningen tog ret lang tid. Turneringsledelsen havde måske undervurderet hvor lang tid, det rent faktisk tog at lægge runderne med så mange deltagende spillere. Umiddelbart synes jeg, at ideen i systemet var rigtig god, da man hele tiden mødte spillere på nogenlunde samme niveau, som man selv spiller på. Dermed havde alle klubber en vis chance for at vinde turneringen. Når der spilles rent klub mod klub, vil vi f.eks. ikke have mange chancer, da vi ikke kan stille mange spillere over 2100 (1!).

Efter en spændende turnering blev enden desværre, at vi sluttede sidst, men kun få marginaler skulle have været ændret, for at give os en 2. plads. I sidste runde spillede vi f.eks. 3-3 mod Nordre og 2-2 mod Skolerne. En sejr i disse opgør havde sikret en 2. plads. Det skal nok lige nævnes, at en sejr i et parti gav 2 point og remis 1 point.

Den samlede stilling så således ud.

1. Århus 23
2-4. Skolerne 17
2-4. SK 1968 17
2-4. Nordre 17
5 Viby 15

I sidste runde blev matchpointerne for de samlede klubopgør uddelt. Jævnbyrdigheden var så stor, at alle klubber havde såvel vundet 2 som tabt 2 opgør mod de øvrige klubber. Næste år må vi gøre det lidt bedre, så vi kan undgå den fornedrende sidste plads.

Her kan de enkelte spilleres resultater ses:

match.JPG (43386 bytes)