Status i forårsturneringen 2004

Af Steen Andersen

I klubturneringens 2. halvdel er 2/3 af partierne nu ved at være afviklet. Der begynder at tegne sig visse mønstre i forhold til hvem der skal rykke op i de forskellige klasser, men faktisk er spændingen stor overalt.

Turneringen indledtes med 54 spillere, men i løbet af de første uger kom hele 7 nye spillere til i 4. klasse!   Til gengæld har der så undervejs været lidt af et mandefald, da hele 5 spillere er sprunget fra igen. Bortset fra denne uro har turneringen været afviklet uden nogen form for problemer, og når de sidste udsatte partier spilles tirsdag den 13. april, er alle "med" efter 6. runder.

Mesterklassen spiller som sædvanlig to turneringer i een her om foråret. Dels er der de tre præmier i forårsturneringen at spille om, dels er der den samlede stilling om klubmesterskabet.  Den sidste turnering virkede på forhånd afgjort, da Jesper scorede 8/9 i efteråret. Jakob, med 7/9 og Kristian, med 6/9 var de eneste teoretiske trusler. Men efter 6 runder i foråret er de to brødre i høj grad kommet tilbage i spillet. Først og fremmest har Kristian imponeret ved kun at sætte et halvt point til indtil nu. Og nok så væsentligt vandt han det indbyrdes parti mod Jesper. Det første nederlag til Jesper i klubturneringen i flere år!  Og i det hele taget har Jesper ikke kunnet få tingene til at køre i denne turnering. Med blot halv score indtil nu, skal der ske ting og sager, hvis han vil vinde sit 3. klubmesterskab i træk. I givet fald en præstation, der vil give ham vandrepokalen til ejendom.
Bortset fra de to Kjær Jensen-brødre som er "i udbrud", er resten af feltet ret jævnbyrdigt. Det er således ret åbent, hvem der skal løbe med den tredje præmie. Oprykkerne Jens og Svend har gjort det pænt, men virker måske til at have mistet pusten lidt på det seneste.

I 1. klasse er spændingen i toppen helt intakt. 6 (måske endda 7) spillere ligger indenfor 1 point i toppen, og alle ser ud til at slå alle. Skal jeg komme med et dristigt bud, bliver det Benny og Peter der løber med de to oprykningspladser. Det kan dog se meget anderledes ud allerede efter næste runde. I bunden ligger ikke helt overraskende de to oprykkere, Kurt og Henrik. Man kan dog ikke tale om at de ligefrem er faldet igennem - nærmest tvært imod - men det sidste mangler altså lige.  At Andreas også hører til selskabet i den nederste halvdel, er til gengæld en negativ overraskelse. Skal vi vælge at tolke det sådan, at feltet er meget tæt, og at marginalerne ikke har været på Andreas' side?

I 2. klasse lagde Eskild ud som lyn og torden, og det lignede en hurtig returbillet til 1. klasse. De seneste runder er han dog blegnet noget.  I stedet har oprykkeren Asbjørn nu taget førertrøjen, men i de sidste runder venter det mest af forfølgerfeltet, Eskild, Daniel og Eivind. Og i disse indbyrdes partier plus opgørene Daniel-Eivind, Finn-Daniel, og Eivind-Finn, skal oprykningen afgøres.  Ellers udmærker gruppen sig ved ikke at have nogen bund... Resten af spillerne udgør et bredt midterfelt, hvor alle tager point fra alle.

3. klasse har udviklet sig til en dramatisk familie-fejde!  Cathrin og Max bejler til 1. pladsen. Max lagde uimodståeligt fra land med 5 raske sejre, men mor satte en stopper for løjerne i deres udsatte parti. Dermed har begge sat 1 point til indtil videre. Cathrin har dog stadig et udsat parti, og bedømt ud fra deres spil indtil videre, vil jeg stadig betragte Max som favorit i gruppen (undskyld Cathrin). Men Cathrin har afgørelsen i egne hænder nu.  Eneste virkelige udfordrer til "Lange-regimet" er vel Jürgen, som er kommet stærkt igen efter en halvsløj efterårsturnering. Indtil videre har han gjort kål på Cathrin - i 7. runde venter Max.
I den anden ende af tabellen har Allan haft det lidt svært efter oprykningen, men bl.a. et flot parti mod Jürgen er det da blevet til.  K.S. har slet ikke kunnet få tingene til at fungere fra turneringsstarten - 5 nuller på stribe. Men måske kan sejren over Jens sætte ham lidt igang. Samme Jens har slet ikke kunnet finde de takter der bragte ham op i præmierækken i efteråret.

4. klasse startede som en 14-mands gruppe. Så kom der et afbud - og 7 nye tilmeldinger!  Siden er to spillere så faldet fra igen, men ikke desto mindre er det en meget spændende klasse med adskillige nye, lovende navne. Tre helt nye medlemmer af klubben har lagt sig i front: Maria, Kristian og Lars. Men mon ikke også Yury vil tale med i medaljekampen?  I de indbyrdes partier har Kristian slået Lars, Maria har slået Kristian og Yury har slået Maria. I næste runde møder Maria så Lars, mens Yury får fornøjelsen af Kristian. Der er ingen tvivl om at vi vil se flere af spillerne fra denne 4. klasse rykke op gennem systemet meget hurtigt. Og det gælder ikke bare de fire nævnte spillere. Klassen bugner med talent!