Udmeldt...

Af Bjarne Jensen

Jeg valgte sidst i marts måned at melde mig ud, ud fra en erkendelse af at klubben ikke er stor nok til både Jesper og mig – og at det derfor var mig som måtte gå. En noget dramatisk handling vil mange med god ret kunne hævde. Tjah, det kan de jo så have ret i, men det har noget at gøre med, hvad jeg gider finde mig i og hvad jeg gider bruge min tid på. Så kort kan det vel siges!

Jeg har i bagklogskabens klare lys ikke fortrudt min udmeldelse, men måden det skete på. Det var ikke fair – og jeg beklager det! Især at det kom til at gå ud over Steen - og andre - der måtte tage over hvor jeg slap, ligesom det var dumt ikke at færdigspille klubturneringen…

Jeg vil benytte lejligheden til at sige farvel og tak til alle rare mennesker i Viby Skakklub, som jeg lærte at kende i den korte tid jeg var medlem. Pas på klubben og ikke mindst alle de medlemmer som lægger et stort arbejde i, og for, den!

Da konen og jeg planlægger at flytte til Fårvang til sommer har jeg meldt mig ind i min gamle klub i Silkeborg. Hvis jeg er rigtig heldig kan jeg måske få lov til at være med til at banke Viby Skakklub i divisionsturneringen(!), men det kræver noget bedre spil end i mit sidste parti for Viby. Det skal jeg kort kommentere her,  på opfordring fra Jakob, der var lettere pikeret over at jeg sidste gang kommenterede hans spændende tabsparti mod - netop -  Silkeborg!

Det er sidste runde i divisionsturneringen, vi skal spille mod Esbjerg. Vi er kommet meget sent af sted fra Århus, fordi en spiller har glemt at vi skulle spille denne søndag, så vi ankommer til spillestedet i absolut sidste øjeblik. Desuden skal jeg have sort igen,igen, fordi en anden spiller skal til fodbold denne søndag. Alt sammen noget som skal (bort)forklare, hvordan det kan lykkes at tabe i 14 træk…

Parti: Ragnar Hansen - Bjarne Jensen

Med venlig hilsen
Bjarne Jensen


Sikke en (ud)melding...

Det er med stor beklagelse og forundring, at man her i bladet kan læse Bjarne Jensens beslutning om udmeldelse af Viby Skakklub.

Det er beklageligt fordi klubben her mister en meget initiativrig og særdeles aktiv person, der helt fra starten af sit medlemsskab af klubben har sat ikke så få positive fingeraftryk.

Det er også beklageligt fordi Bjarne Jensen har en skakstyrke, der helt naturligt har placeret ham på klubbens førstehold, hvor han har været med til at styrke holdet, skønt det (desværre) ikke var nok til en forbliven i 2. division, og i sidste sæson har været med til at sikre klubben en rigtig god placering i 3. division, men også for sin store indsats for klubben på hel anden vis.

Klubbladet har i allerhøjeste grad nydt godt af Bjarne Jensens mange partireferater, hvor han og Fritz på en underholdende og instruktiv måde har analyseret og gengivet ikke så få af egne, men i særdeleshed rigtig mange af medlemmernes partier.

Udmeldelsen betyder også at klubben nu må til at se sig om efter en afløser til turneringslederjobbet, som Bjarne Jensen har styret med stor autoritet.

Forundring, fordi der som begrundelse blot bliver oplyst, at klubben er for lille til både Jesper og Bjarne.

I sin tekst opfordrer Bjarne Jensen (positivt) til at passe på klubben og ikke mindst på alle de medlemmer, der lægger et stort arbejde i, og for, den!

- Det kan godt læses som lidt af en forklaring? - Det er jo som bekendt lysten, der driver værket, og for at bevare denne lyst intakt, er det en forudsætning, at "klubben" forstår at værdsætte indsatsen. - Det har åbenbart ikke været tilfældet i Bjarne Jensens tilfælde, og derfor er resultatet desværre, at lysten er forsvundet.

Vi er nød til at respektere Bjarnes beslutning om at forlade klubben, og "forsøge" at lade det indgå på samme måde, som når ethvert andet medlem af forskellige årsager vælger klubben fra.

Herfra skal i hvert fald lyde en stor tak til Bjarne Jensen. - Det har været et positivt bekendtskab og et dejligt frisk pust!

Eskild Ebbesen.