Forårsturneringen 2004

Forårsturneringen er afsluttet. Med hele 60 (mere eller mindre) deltagende spillere, satte vi mig bekendt ny klubrekord. Selvom 6 spillere udgik undervejs, forløb turneringen i god ro og orden. Størst turbulens opstod egentlig i turneringsledelsen, da den ene turneringsleder, Bjarne Jensen, pludselig valgte at melde sig ud af klubben lidt inde i turneringen. Da undertegnede på forhånd havde meddelt, at jeg ville være forhindret i at møde frem hver tirsdag, stod vi altså med et problem, men det lykkedes at få afviklet turneringen alligevel.  Men til efteråret skal vi have fundet en anden løsning.

Som ikke-deltagende i turneringen har jeg haft rig lejlighed til at følge turneringen undervejs, og selvom jeg normalt slår mine folder i klubbens mesterklasse, så synes jeg egentlig at den mest spændende gruppe at følge denne gang var 4. klasse: Med ni helt nye medlemmer var det på forhånd svært at vurdere klassen, som havde hele 20 deltagere. Det stod dog hurtigt klart, at de nye ikke havde tænkt sig at holde sig tilbage i præmiefesten.

kristianS.JPG (16050 bytes)Som det er moradsystemets natur, fik vi en spændende kamp i toppen, og det var først i sidste runde at vinderen, Kristian Seegert, for alvor trak fra feltet. Og med en slutscore på 8 p. af 9 mulige, var han da også en meget fortjent vinder selvom han måske også havde marginalerne på sin side her og der. Men en lille advarsel til spillerne i 3. klasse: Pas på at i ikke slår jer på ham her. For han kan godt ske at have fart på!

2. pladsen (og dermed den anden oprykningsret) gik til Lars Tvis Knudsen.  Hvad der helt skete i sidste runde er endnu en gåde, men måske havde Lars på forhånd regnet ud, at han godt kunne tillade sig den "flothed" at udeblive? I hvert fald var 2. pladsen helt i orden. Lars har klart styrke til at kunne klare sig i 3. klasse. Torben Fogh kunne ellers have snuppet oprykningen med en sejr i sidste runde, men en særdeles velspillende Max Parylewicz ville det anderledes i et flot parti, som jeg håber at vi kan få at se i klubbladet. I stedet var det så Maria Kjær Petersen der havde chancen for at nå op, men hendes (ellers meget flotte) turnering fik en lidt mat afslutning med nederlag i de to sidste runder. En fortjent 4. præmie blev det dog til.  De to sidste præmier gik til to juniorer, som var lidt op og ned i denne turnering, Michael Madsen og Yury Shevtsov. Begge har potentiale til meget mere, men det er måske lidt frustrerende at se små purke som Michaels lillebror Allan og nu Kristian smutte forbi...? asbjorn.jpg (48806 bytes)

3. klasse blev helt domineret af Lange-dynastiet. Max Jansen-Lange var egentlig i en klasse for sig. Kun mor, Cathrin Lange kunne stikke en kæp i hjulet undervejs, men med en score på 8/9, stormer Max opad på styrkelisten, og nu bliver det spændende at se ham forsvare det nye ratingtal 1527 i efteråret. Cathrin sikrede sig sin 2. oprykning i denne sæson, og det er jo heller ikke så ringe endda. og med 7 p. var der luft ned til Peter Ulrich som snuppede 3. præmien med sine 5½.

En anden der skal præmieres kraftigt på generalforsamlingen er Asbjørn Korsholm, som fik sin anden 1. præmie i denne sæson, ved at vinde 2. klasse i ret overlegen stil. Allerede inden sidste runde var sejren i hus, og det var måske en del af forklaringen på det afsluttende nederlag?  Men oprykningen til 1. klasse er nu klar, og undertegnede vil ikke blive forbavset, hvis Asbjørn også snupper en præmie i efterårsturneringen!  I "det slagne felt" blev det rimeligt nok Finn Laursen, der trak det længste strå og nu returnerer til 1. klasse. Daniel Ulrich satte lidt for mange halve points til i dette spil, men 3. præmien kan være et plaster på såret. Eivind Simonsen og Eskild Ebbesen lagde begge godt ud, men kunne ikke for alvor holde distancen.

1. klasse blev en spændende affære, hvor fire spillere sluttede indenfor et halvt points afstand. Benny Lauridsen blev en fortjent vinder, i en turnering som han virkede til at have kontrol over, når man lige ser bort fra en enkelt "kortslutning" mod Peter Grove. Samme Peter missede sin chance for turneringssejr ved at tabe til Brian Sørensen i sidste runde. Dermed skubbede Brian faktisk Peter helt udenfor præmielisten, idet Dennis Hellegård samtidig kilede sig ind på 2. pladsen med en sejr i sidste runde. Efter sigende planlægger Dennis at emigrere til hovedstaden efter sommerferien, og da Peter samtidig starter på Tjele Efterskole, efterlader de et lille hul i 1. klasse (og måske på 2. holdet?).

Endelig skulle selveste klubmesterskabet så afgøres i forårets mesterklasse. Efter Jesper Skjoldborgs overlegne sejr i efteråret, lignede det en formssag at køre 'skabet i hus, men Kristian Kjær Jensen ville det anderledes. Kristian vandt forårsturneringen lige så knusende som Jesper vandt efteråret, nemlig med scoren 8/9. Og midtvejs i turneringen lignede Jesper faktisk en slagen klubmester, men med en slutspurt med 5/5 i runde 5-9, nåede Jesper de 6½ p. som rakte til en samlet sejr (og 2. pladsen i foråret). Så et tillykke herfra til den nye, gamle klubmester, som dermed vinder vandrepokalen til ejendom. Reglen er jo at man skal vinde 5 gange i alt eller 3 gange i træk, og det sidste har Jesper netop præsteret.
3. præmien i foråret gik til Jakob Kjær Jensen, og dermed må man sige at de tre præmietagere er ved at være blevet temmelig dominerende i klubturneringen. Det er nu 3. gang i træk at de fordeler de tre præmier i mellem sig. Skal vi håbe på, at et nyt navn snart vil blande sig?

/Steen