Larm og latter

Af Jesper Skjoldborg (foto: Svend Svendsen)

Ja, som de fleste nok har erfaret er Viby Skakklub den seneste tid blevet beriget med ikke mindre end 5 små juniorer!! Det er selvfølgelig utrolig glædeligt, og lige så dejligt er det at se reaktionen fra resten af klubbens medlemmer. For det er helt tydeligt at næsten alle ser det som en stor gevinst at have disse små talentfulde krudtugler i klubben. Vel er det da træls når man må se sig slået af en lille purk, der knap nok kan kigge over bordkanten, og til tider er de da lidt højrøstede, men det er det hele værd når man ser deres engagement og smittende glæde for spillet!!! Alle 5 spiller skoleskak på Læssøesgade Skole, hvor undertegnede et par gange om ugen underviser, så det er nogle skrappe unger.

kristianS.JPG (16050 bytes)Kristian Seegert. Kristian er 9 år og går i 2. klasse på Læssøesgade Skole. Uden tvivl det største talent i klubben i rigtig mange år. Han bliver utrolig spændende at følge i tiden fremover og hvis han selv vil arbejde lidt for det bliver han mesterspiller inden for 2-3 år!! Er en af landets bedste i sin alder og berygtet for sin "Seegert gambit". Er i skrivende stund allerede, med 7/8 sikker på oprykning fra Basis 4!!

malthe.JPG (16721 bytes)Malthe Parylewich. Malthe er 10 år og går i 3. klasse på N. Koch Skole. I den alder er spillet selvfølgelig meget svingende, men som regel spiller han fint og har da også deltaget i Danmarksmesterskaberne i Skoleskak før jul! En glad dreng hvis latter man tit vil komme til at høre i klubben. Hans far, Max, der for mange år siden har spillet skak i Nordre har fået lysten tilbage og således også et stort velkommen til ham!!

jeppe.JPG (16907 bytes)Jeppe Breinholt. Jeppe er 11 år og går i 5. klasse på Læssøesgade Skole. Jeppe har ligesom Malthe også haft æren af at deltage ved Danmarksmesterskabet i Skoleskak, men den sidste tid har han stået lidt i stampe, så forhåbentlig kan "voksenskakken" give den fornødne gejst og træning, så han igen kan rykke i den rigtige retning!

tobias.JPG (14760 bytes)Tobias Bøje. Tobias er 10 år og går på Jellebakkeskolen. Tobias er ganske vidst et år ældre end den berygtede Seegert, men talentet er ikke til at tage fejl af og er en af dem som jeg forventer mig meget af på sigt, især hvis han vil arbejde lidt for det!! Har ikke spillet specielt længe men er allerede en rimelig "garvet" rotte i faget og trods en lidt halvskidt debut i klubturneringen skal han nok gøre livet surt for mange i klubben! Minsandten om han ikke sidste tirsdag gjorde sig den frækhed at slå sin træner.

maria.JPG (16938 bytes)Maria Kjær Petersen. Maria er 11 år og går i 5. klasse på Læssøesgade Skole. Vibys nye ukronede skakprinsesse er bedste pigespiller i Århus, hvilket hun bl.a. viste ved at blive suveræn vinder af Århus Skoleskaks grandprix i pigerækken!! Hun har, med sin meget eftertænksomme og koncentrerede indsats ved brættet allerede fundet sig godt tilrette i klubben, og selvom det måske ikke lige bliver til oprykning den her gang har hun vist at der er noget at bygge på. Så om en snes år kan vi måske prale af at have fostret den "nye Nina Høiberg"!!

Her var en lille introduktion til vores nye små medlemmer, håber at I tager godt imod dem og lærer dem et par tricks!!