Jesper Skjoldborg

Klubmester 2003/2004

Af Eskild Ebbesen

SkjoldborgKlubmester.jpg (14648 bytes)
Jesper Skjoldborg - en værdig Klubmester 2004.

Næsten alt er ved det gamle. Billedet er det samme. Klubmesterpokalen er også den samme. (Øllet er dog drukket), og klubmesteren er den samme som i sidste sæson, nemlig Jesper Skjoldborg. Skakstyrken har også vist sig at være intakt, og det er en klar forudsætning for at kunne stille sig øverst på sejrsskamlen for at få overrakt pokalen som bevis på klubmesterskabet.

Nemt har det ikke været. For at få tilstrækkeligt med point til at opnå den ære det er at vinde klubmesterskabet, skal der virkelig mobiliseres stor koncentration og stor skakstyrke.  Mesterklassen i Viby Skakklub har et snit, der er så imponerende højt som 2007 og trækker vi lige oprykkerne fra, så ryger gennemsnittet helt op på 2093.

Som alle i klubben ved, så går vejen frem til klubmesterskabet i mesterklassen over to halvsæsoner. Efterår 2003 og Forår 2004. Summen af point i disse to klubturneringer er afgørende for, hvem der bliver klubmester.

Jesper Skjoldborgs vej gennem turneringen ser sådan ud:

Efterårsturneringen 2003 vandt Jesper suverænt med 8 point af 9 mulige. Kun et par halve point blev afgivet undervejs. Det mest bemærkelsesværdige resultat her var remissen mod Andreas D. Sørensen, som netop til denne sæson havde spillet sig op i Mesterklassen og med sine 1707 i rating mod Jespers 2262 alligevel var i stand til at tage et halvt point fra mestereren. Det andet halve, der måtte afgives, var mod Jakob Kjær Jensen, der sluttede på andenpladsen i efteråret med så flot en score som 7 af 9 mulige point.
Forårsturneringen 2004 blev lidt af en gyser for Jesper Skjoldborg. Hele 2½ point satte han til, og det betød en placering som nummer to med 6½ point. "Skabet" stod derfor gennem hele forårsturneringen og vaklede mellem Jakob Kjær Jensen, Kristian Kjær Jensen og Jesper Skjoldborg og først i allersidste runde blev det endeligt placeret til Jespers fordel. Spændende!

Det var Jesper Skjoldborgs tredje Klubmesterskab på stribe og det betyder at Jesper med dette mesterskab har vundet pokalen til ejendom.

Flot og stærkt!!! Tillykke Jesper!